Mai mult soare, mai multă energie – independența electrică alături de Carpat Energy

Încă din 2007, oamenii faini de la Carpat Energy ne încălzesc casele prin soluții de sisteme fotovoltaice, personalizate în funcție de nevoile individuale. De la echipamente și produse de ultimă generație, până la implicare în diverse proiecte sustenbile și creare unor campanii de informare și exemplificare a fotovoltaicelor, clujenii sunt mereu cu zâmbetul pe buze, pregătiți să-ți ofere mai multă energie, dar nu orice tip de energie. Una de durată, regenerabilă care să nu afecteze mediul înconjurător. Pentru că ce am fi noi fără natură?

Profesioniștii până în pânzele albe, ei sunt principalii distribuitori în România pentru echipamentele Victron Energy, producător principal în aplicațiile off-grid. Mai mult decât atât, ei promit să te ajute în obținerea independenței energetice, reducând costurile facturilor la energia electrică cu până la 100%. Promițător nu-i așa?

În ultimele luni au demarat o campanie pe care nu vor să o încheie prea curând și anume Din vorbă-n vorbă despre Panouri Solare. Mai la o poveste, mai la un telefon sau la un e-mail, în funcție de posibilitățile societății actuale, clujenii au stat de vorbă cu oamenii, cu cei mici și apoi cu utilizatorii, pentru a afla de prin lume cum stă treaba cu panourile astea. Ce știu copiii despre ele și cum se simt cei cărora le-au promis independența energetică? Poți să afli chiar acum. Dacă nu ai citit cele trei articole, te invităm să le citești pe site-ul lor, aici. Suntem curioși să vedem ce ne mai pregătesc în toamnă.

Independență energetică?          

Probabil cei mai mulți dintre voi vă întrebați cum e cu independența asta, oare ce înseamnă mai exact, așa că de data asta, noi am stat de vorbă cu ei și i-am rugat să ne povestească în câteva cuvinte. Scurt, numai cât să stârnim curiozitatea.

Una dintre opțiunile la care noi ne-am gândit pentru a obține independență energetică, dar în special pentru ca odată cu industrializarea și dezvoltarea tehnologiei, mediul înconjurător să nu fie afectat în mod negativ, este producerea de energie electrică prin intermediul panourilor solare. Acestea preiau și convertesc lumina soarelui prin intermediul celulelor solare care absorb particulele luminii odată ce intră în contact cu ele. În momentul actual, la noi în țară, independența energetică este încă considerată o soluție neconvențională, datorită anumitor rețineri și a idei preconcepute, conform căreia, este mult mai viabilă legarea la rețeaua de curent deja existentă pentru că „așa face toată lumea”. În România, domeniul acesta este relativ nou și este exploatat mai mult de întreprinderi decât de persoane fizice, spre deosebire de vestul continentului, unde este deja considerat viitorul energiei în industria construcțiilor.

Energia solară este o sursă regenerabilă de energie folosită încă de la începutul vieții. Soarele fiind foarte promițător ca sursă de energie. În ultimii 30 de ani, oamenii de știință au creat un mod de încredere pentru a valorifica energia solară. Energia solară este captată prin panouri solare și transformată în energie solară cu ajutorul tehnologiei fotovoltaice (PV). Panourile solare fotovoltaice au o durată mai lungă și transformă eficient energia de la soare în energie electrică. Energia solară are două forme –  termică și fotovoltaică. Fiecare dintre aceste forme produce electricitate diferită una de cealaltă.”

Avantajele energiei solare 

  • Sursă de electricitate regenerabilă;
  • Conversia energiei electrice este rapidă și imediată, iar asta înseamnă că nu ai nevoie de generator dacă ai un panou solar;
  • Doar piese fixe, care necesită o întreținere minimă fără supraveghere;
  • Poate funcționa între 20 și 30 de ani;
  • Există un impact minim asupra mediului sau deloc, deoarece acestea nu produc emisii de gaze cu efect de seră;
  • Lipsa facturilor lunare;
  • Posibilitatea de a avea curent oriunde, chiar dacă rețeaua publică de energie nu ajunge până acolo;
  • Echipa Carpat Energy asigură mentenanță pe parcursul utilizării panourilor;

Lista poate continua la nesfârșit, din cauza aceasta nu am folosit punctul la sfârșitul enumerării. Vrem să vă convingeți singuri de beneficiile acestui tip de energie prin utilizarea panourilor fotovoltaice de cea mai bună calitate. Informațiile de care aveți nevoie sunt la un mesaj distanță, iar cei de la Carpat vă așteaptă cu zâmbetul pe buze, transparență și profesionalism.

Viitorul în materie de energie este mai aproape decât crezi, pentru că soarele zâmbește diferit azi, iar tu poți profita de razele lui în cel mai util mod: https://carpatenergy.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.