Microsoft a vândut 100 de milioane de licenţe pentru Windows 8

windows 8Grupul american Microsoft Corp a contorizat 100 de milioane de licenţe vândute pentru noul său sistem de operare Windows 8, care a fost lansat pe piaţă la finele lunii octombrie a anului trecut, relatează Reuters.

„Este perfect? Nu. Este nevoie de modificări? Absolut. Suntem conştienţi de ceea ce trebuie schimbat şi vom face acest lucru cât mai rapid posibil”, a declarat săptămâna trecută co-preşedintele diviziei Windows, Tami Reller. Aceasta a precizat că Microsoft va lansa un update la Windows 8, denumit provizoriu ‘Windows Blue’, până la finele acestui an.

Deşi vine cu o serie de noutăţi şi îmbunătăţiri, Windows 8 nu a reuşit să capteze interesul consumatorilor în condiţiile în care în primul trimestru al acestui an vânzările mondiale de calculatoare personale au înregistrat o scădere record de 14%.

Reller speră că noile maşini ce vor fi lansate de firme precum Lenovo, ASUS şi Hewlett-Packard vor schimba situaţia în cursul acestui an.

Performanţele înregistrate de Microsoft pe piaţa tabletelor nu sunt impresionante, doar 900.000 de tablete Surface fiind vândute în primul trimestru comparativ cu 19,5 milioane iPad şi 8,8 milioane tablete Samsung. Reller speră că update-ul Blue şi un nou val de laptopuri vor stârni interesul în maşinile echipate cu sistemul de operare Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.