Mii de oameni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca împotriva defrișărilor ilegale! „Uniți, salvăm, pădurea românească” – FOTO

Peste 2000 de clujeni au participat, sâmbătă după-amiază, la acțiunea de protest inițiată din spirit civic pentru salvarea pădurilor din România.

protest piata unirii impotriva defrisari ilegale 9 mai 2015

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 16:00 în Piața Unirii, de unde au pornit într-un marș organizat pe Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Mărăști, unde s-au întors pe același traseu până pe Memorandumului, strada Petru Maior, pe lângă Primăria Cluj-Napoca, Piața Lucian Blaga, unde au staționat preț de câteva minute și au revenit înapoi în Piața Unirii. Traficul a fost paralizat, dar mitingul s-a desfășurat în condiții normale, fără incidente.

La acțiunea de protest de la Cluj au luat parte localnicii din Țara Moților, dar și oșenii veniți din județul Maramureș, care au venit îmbrăcați în port popular și au dat tonul la scandări.

Clujenii au strigat împotriva austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, principala companie responsabilă de defrișările din România, dar nu au fost uitați nici ROMSILVA, premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis. „Nu corporația, face legislația”, „Aurul verde, în Austria se pierde”, „Drept pentru români, nu pentru străini”, „Toate partidele, taie prin rotație”, „Parlamentarul e frate cu tâlharul”, „Te-am votat în turul doi, Iohannis ești un gunoi”, „Codru-i frate cu românul, care-l cumpără străinul”, „Clujenii și moții, ne luptăm cu hoții”, „Uniți, salvăm, toată România”, „Pontanis nu uita, pădurea nu-i a ta”, „Romnsilva, hoție, cu prefecții în cârdășie”, „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă”, „Aţi făcut pădurea scrum, nu plecăm acum din drum”. acestea au fost câteva dintre scăndările protestatarilor.

Oamenii și-au pierdut încrederea în Klaus Iohannis

„SRI-ul, care jură credință statului român, trebuie să facă ceva, nu să închidă ochii și să-i lase pe toți să fure. Președintele nou ales al României, care a spus , care ‘România lucrului bine făcut’ când noi suntem furați în continuare la noi în țară. Despre primul ministru nu mai vorbim, că nu are rost, domnul Ponta e în afara ecuației. Nu cred că se vor lua măsuri în urma acestui protest, pentru că noi am protestat și la București, și la Strasbourg, suntem de 10 ani în tribunale, avem două sentințe definitive și irevocabile, nimeni nu face nimic. Am venit aici să manifestăm cum am făcut-o și altădată, dar nu sperăm că va face cineva ceva. Singura speranță a românilor este să fim uniți și mulți, cât mai mulți, iar atunci poate că se va face dreptate. Să fim uniți să îi putem scoate afară din țară pe ăștia de la Holzindustrie și alții care ne jefuiesc țara. Cei care noi îi alegem ne păcălesc, pe Iohannis l-am votat personal, și știu mulți care l-au votat, dar atât a rămas, votul pe care i l-am dat, pentru că dânsul este prieten cu consul onorific al Austriei la Sibiu, vedem că fac revelioane cu patronul de la Holzindustrie. Nu avem încredere nici în Iohannis, toți de aici l-am votat, dar nici unul nu mai avem încredere în el, iar dacă continuă în ritmul ăsta să nu facă nimic pentru țară, să tacă și să-l lase pe Ponta și guvernul lui să fure, va coborâ ca pe tobogan în sondaje, iar peste 5 ani nu va mai fi președintele României. Să fie clar, România e sub ocupație austro-ungară din nou. Noi dacă mergem în alte țări, suntem sclavii lor. Am muncit 15 ani în diaspora, în 5 țări, am avut mulți patroni la care am lucrat, dar m-am întors acasă ca să fiu util țării mele, deși am știut că aici e greu. Am așteptat ca intrarea în UE a României în 2005 să schimbe ceva în bine, dar am văzut că nu s-a schimbat nimic. Vreau să sufăr aici în țara mea, nu plec de aici, că suferind că pot să mi-o apăr. Cer și altora care sunt în situația mea să facă același lucru, să nu ne lăsăm țara. Dacă plecăm toți din țară, vin străinii și cumpără tot. Minciuna trebuie să se oprească, nu poate să continue la nesfărșit”, a fost mesajul disperat a unui localnic din Borșa, Maramureș, prezent la protestul de la Cluj (foto)

Protestul pentru salvarea pădurilor din România va continua sâmbăta viitoare, 16 mai, de la ora 16:00, tot în Piața Unirii.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.