Ministrul Vasile Dâncu s-a întâlnit cu președintele Iohannis. „Este șeful armatei, ne-a întins o mână de ajutor pentru a lucra mai eficient”

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, a confirmat, vineri seara, la Digi24, că a discutat zilele acestea cu președintele Klaus Iohannis, alături de alți miniștri, și a spus că șeful statului a vrut să știe, în calitate de comandant suprem al Armatei, care sunt riscurile în actualul context geostrategic, ce priorități există, ce reforme sunt de făcut în zona militară și dacă bugetul este echilibrat.

„Da, am avut o întâlnire, în sensul acesta, în care m-am mai întâlnit și în alte situații cu președintele României. Preşedintele României este şeful Armatei, până la urmă, este comandantul suprem al Armatei. (…) Am discutat cu preşedintele României priorităţile pe care le avem noi pentru acest an, riscurile care există, modul în care reuşim să ne integrăm în buget şi să facem un buget echilibrat pentru ca să avem şi înzestrare şi să folosim şi pentru creşterea infrastructurii din zona sistemului de apărare, despre reformele pe care vrem să le facem în zona militară şi în zona civilă, despre modul în care ne organizăm ministerul în acest moment”, a declarat, vineri seara, la Digi24, ministrul apărării, Vasile Dîncu.

„Principalul lucru pe care ni l-a spus preşedintele şi asta a spus-o la mai mulţi miniştri, care au fost acolo: cu ce ne poate ajuta din funcţia pe care o deţine şi în ce fel poate să ne sprijine pe noi ca să ne atingem obiectivele, inclusiv din PNNR, dar şi celelalte obiective. A fost un fel de mână de ajutor pe care ne-a întins-o, pentru ca să putem lucra împreună mai eficient”, a afirmat Vasile Dîncu.

Președintele i-a chemat la Palatul Cotroceni pe mai mulți membri ai Executivului pentru a discuta despre prioritățile ministerelor pe care aceștia le gestionează. La discuții a participat și premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.