Noi străzi din centrul Clujului propuse pentru modernizare în cadrul dezbaterii CIIC: Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola!

O nouă dezbatere deschisă a avut loc marți, 17 iulie, în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Tema supusă dezbaterii de Primăria Cluj-Napoca a fost reamenajarea străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate propunerile de proiecte pentru reamenajarea acestor străzi venite din partea Asiza Birou de Arhitectură.

Proiectele propun creșterea spațiului pietonal, modernizarea iluminatului public cu tehnologie led, plantarea unor aliniamente de arbori, infrastructură pentru biciclete și spații pentru terase.

În cadrul dezbaterii de astăzi, o serie de experți au intervenit în discuție și totodată, s-au remarcat câteva idei pretabile venite din partea cetățenilor care au participat.

La întâlnirile CIIC anterioare au mai fost supuse dezbaterii publice proiecte precum Parcul Feroviarilor, Rethinking Someș pentru reamenajarea malurilor Someșului și dezvoltarea zonelor adiacente râului, reamenajarea Pieței Lucian Blaga, străzii Napoca, variante proiecte de pietonalizare și alte propuneri pentru o dezvoltare urbană sustenabilă a Clujului.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de e-mail [email protected] sau pagina de Facebook.

Cum ar urma să arate străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.