Tratament de salubrizare – Află ce e nou, pentru a scăpa de mucegai definitiv

Mucegaiul apare atunci când te aștepți mai puțin, acolo unde există suficientă umiditate. Având în vedere faptul că sporii de mucegai din case sunt cauza bolilor respiratorii este necesar să se aplice un tratament de salubrizare din timp, prin care să se corecteze defectele de construcție sau anumite lucrări greșite făcute la locuințe.

Renovarea presupune cheltuirea unor bani și acest lucru îi sperie pe unii oameni, mai ales dacă suma este prea mare. Ei au posibilitatea de a obține rapid banii necesari prin serviciul de împrumuturi rapide online recomandat de clienţii din 5 ţări. Uneori, chiar dacă mucegaiul nu este vizibil, el a atacat deja pereții casei. Poți observa asta dacă în locuință simți deja mirosul de mucegai. De asemenea, poți verifica umiditatea în cameră, care este un indicator bun, aceasta nu trebuie să depășească 50% în funcție de sezon.

Dacă mucegaiul acoperă o suprafață destul de mare, care depășește un metru pătrat, ar fi indicat să se apeleze la serviciile unei firme ce este specializată în astfel de lucrări de renovare. Aceasta ar putea fi plătită cu banii obținuți rapid printr-un credit cu buletinul, prin credix online credit. Indicat ar fi să se aleagă o firmă care să respecte normele de sănătate și siguranță în combaterea mucegaiului.

Unde se formează mucegaiul în casă? De regulă baia, bucătăria reprezintă principalele spații cu cea mai mare umiditate. Mucegaiul se formează la ferestre, pe tavanul băii, la colțurile pereților exteriori, etc. Prezența mucegaiului arată că în zidărie s-a infiltrat deja apa. După cum se știe, apa conține anumite substanțe, săruri, care dacă se umezesc iar și iar, duc la umflarea și fărâmițarea tencuielii. De asemenea, se formează bacteriile, care se hrănesc cu amoniac, carbonați și alte substanțe. Bacteriile se dezvoltă și duc la formarea mucegaiului.

Tratamente de salubrizare

Un bun tratament de salubrizare este aplicarea unui mortar antiigrasie, care este un mortar special ce poate preveni formarea mucegaiului. Prin intermediul acestui material de construcții se poate înlesni evaporarea apei. Mortarul se prezintă sub forma unei rețele capilare care previne reținerea umidității, apariția petelor și distrugerea tencuielii. Recomandat este ca acest tratament să se facă pentru ambele părți ale peretelui (la exterior dar și la interior).

Se procedează astfel:

  • Se pregătește peretele care a fost afectat de igrasie.
  • Se curăță mucegaiul, igrasia, părțile de tencuială care se fărâmițează ușor.
  • Se fac găuri în perete, adânci de câțiva cm.
  • Se spală peretele cu apă.
  • Se repară peretele unde este necesar (cu mortar), apoi se aplică o plasă galvanizată.
  • Se pune primul strat de mortar antiigrasie și se lasă să se usuce timp de o zi. În următoarele două zile se aplică alte două straturi de mortar. La final se obține un strat gros de mortar care are aproximativ 2 cm.
  • Urmează aplicarea unei tencuieli de finisare.

Mortarul se obține din nisip fin și ciment. La 1 m cub de nisip se adaugă un sac de 35 kg ciment. Este recomandat pentru moloane din piatră, cărămizi pline sau care au goluri. Tencuiala presupune aplicarea următoarelor straturi: de amorsă, de tencuială și de finisaj.

Pentru lucrări mai simple și mai rapide se recomandă anumite soluții antimucegai care sunt eficiente:

  • Soluția microbactericidă antimucegai Alpina
  • Vopseaua antimucegai denumită Alpina. Există diferite nuanțe de vopsea antimucegai. De asemenea se poate cumpăra o vopsea albă care apoi va fi colorată în tonul de culoare dorit.

Pentru a realiza o bună izolare a pereților se poate folosi produsul Termorol care este o folie ce se aplică pe perete. Poate fi un produs caserat sau necaserat, are eficiență în prevenirea apariției igrasiei. În puls, poate oferi o bună izolare termică și fonică, poate crește temperatura în spațiul de locuit cu 6 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.