Nu doar proprietarii apartamentelor isi monteaza centrale termice pe gaz, ci si proprietarii caselor

Pana nu demult,varianta unei centrale termice pe gaz reprezenta alegerea proprietarilor de apartamente. Acum, din ce in ce mai multi proprietari de case investesc in centrale termice pe gaz pentru o incalzire eficienta, sigura, economica si fara riscuri mari.

 Folosirea incalzirii traditionale la soba cu lemne reprezinta un risc foarte mare la care se supun proprietarii locuintelor, precum si o cheltuiala imensa. Un stil de viata confortabil si sanatos presupune conditii de locuit foarte bune, mentinerea unei temperaturi optime in casa, cat mai putin efort, mizerie si bataie de cap, iar centrala termica pe gaz intruneste toate cerintele.

Principalele motive pentru a investi in centrale termice pe gaz daca locuiesti la casa si nu la bloc

Centrala termica pe gaz nu este eficienta numai la bloc, ci si pentru proprietarii care detin o casa, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, unde alimentarea cu gaze este posibila. Folosirea unei centrale termice pe gaz reprezinta o solutie foarte buna de incalzire pentru ca nu costa mult, serveste proprietarii fara probleme vreme de cativa ani si ofera eficienta maxima posibila. Cert este c proprietarii nu pot alege un model de centrala termica pe gaz fara a cunoaste cateva detalii minime de alegerea a celui mai bun model in acest sens.

Tipuri de centrala termica pe gaz disponibile

Pe piata exista mai multe modele de centrale termice pe gaz pentru care proprietarii locuintelor pot opta. Acestea includ:

  • Centralele termice pe gaz conventionale – potrivite pentru cumparatorii cu un buget limitat si cea mai buna alegere pentru ca modelele de calitate dau un randament foarte bun. O astfel de centrala poate oferi o eficienta energetica de pana la 95%. 
  • Centralele termice pe gaz in condensare – proprietarii locuintelor care au un buget mai generos pot opta pentru aceste modele, mult mai avantajoase decat modelele clasice din mai multe puncte de vedere. Acestea au un randament care poate depasi 100%, asigura cheltuieli de consum mult mai reduse si sunt potrivite chiar si pentru incaperile foarte mari.

Conditiile de siguranta pe care trebuie sa le asigure o centrala termica pe gaz utilizatorilor

Conditiile de siguranta sunt foarte importante, atat pentru siguranta utilizatorilor, cat si pentru ca acestia sa se asigure ca centrala va avea un mod de functionare optim si nu va intampina defectiuni o lunga peioada de timp. Centrala trebuie sa detina un electrod de ionizare, senzorul care identifica problemele legate de presiunea alimentarii cu gaz si care va semnala utilizatorilor atunci cand aceasta presiune este  prea mica.

De asemenea, centrala termica pe gaz trebuie sa dispuna de tiraj fortat, astfel incat utilizatorii sa nu isi faca griji cu privire la alimentarea cu aer pentru arderile interne, dar si cu presostat, are va ajuta la buna functionare a acesteia, indicand momentele cand presiunea apei din instalatie intampina probleme.Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.