Nu știi ce înseamnă „casual”? Iată cum poți recunoaște acest stil!

Stilul casual, așa cum îi zice și numele, reprezintă un stil comun de a purta hainele, care se traduce printr-o ținută comodă, relaxată, acel outfit pe care îl porți într-o seară de vineri când ieși în oraș. General vorbind, toată lumea a mai purtat o ținută casual. Chiar și cei care nu sunt adepții stilului, involuntar au în dulap îmbrăcăminte de acest fel, cum ar fi o pereche de jeansi și un tricou.

Poate nu ești conștientă de acest lucru, dar dacă nu ești adepta stilului sport, office, elegant sau urban, atunci cel mai probabil stilul tău este unul casual. Articolele de îmbrăcăminte pot fi ușor combinate și nu necesită foarte multe reguli, cum este în cazul celorlalte stiluri. 

Iată cum poți recunoaște stilul casual:

  1. O ținută cât mai comodă

La femei, o ținută casual este reprezentată de o pereche de jeansi combinată cu un tricou simplu, sau chiar colorat și pantofi comozi, dar nu încălțăminte sport sau cu toc. Există câteva obiecte vestimentare care fac parte din stilul casual, cum ar fi:

  • Tricourile și bluzele lejere – aceste tipuri de îmbrăcăminte sunt cele mai ușor de combinat, deoarece se potrivesc cu absolut orice. Nu trebuie să faci multă documentare în modă, poți să mergi pur și simplu pe instinct;   
  • Încălțăminte comodă – ei bine, la încălțăminte treaba stă un pic altfel. Nu poți merge chiar pe instinct, ca în cazul obiectelor de îmbrăcăminte. Există anumite tipuri de încălțăminte, mai ales la femei, care sunt specifice stilului casual. Poate te gândești că ar fi destul de costisitoare, dar la Modlet.ro găsești pantofi de damă casual la preț avantajos și potriviți oricăror nevoi și gusturi. Nu ezita și alege-ți preferații dintr-o gamă variată de culori și modele;
  • Rochiile și fustele casual – aceste obiecte vestimentare sunt din start destul de comode, dar cele care aparțin stilului casual sunt cele care îți oferă cea mai mare libertate în mișcare. Rochiile lungi, rochiile de vară și fustele lungi sunt reprezentative stilului. 
  1. Accesorii adecvate

O ținută nu este completă fără accesorii adecvate, indiferent de stil. Poate femeilor li se pare că au nevoie de o sumedenie de astfel de obiecte, dar lucrurile nu stau așa: stilul casual cere un număr de accesorii minim și de asemenea, să fie cât mai simple. Iată câteva dintre ele:

  • Ochelarii de soare sunt un accesoriu perfect din două motive: îți completează ținuta și îți salvează vederea. Ochelarii de soare ar trebui purtați indiferent de anotimp, pentru că te țin departe de razele UV și de eventuale boli care ar putea apărea în urma expunerii directe; 
  • Ceas – pentru femei, un ceas mic și finuț este cea mai potrivită alegere. Cu o curea subțire într-o culoare neutră, ceasul poate deveni un accesoriu perfect pentru stilul casual; 
  • Bijuteriile – trebuie să oferi mare atenție la aceste detalii, pentru că sunt anumite tipuri de bijuterii care nu se potrivesc deloc cu stilul casual, cum ar fi cele mari, foarte colorate și masive. Pentru acest stil, alege bijuterii finuțe, de exemplu, o pereche de cercei mici și un colier simplu lung sau la baza gâtului. 
  1. Păr și machiaj lejer

În stilul casual nu trebuie să depui foarte mult efort în ceea ce privește părul și machiajul. Este recomandat să-ți prinzi părul în coadă, într-un coc mai lejer sau pur și simplu să-l lași desprins. Machiajul poate fi creat în funcție de personalitatea ta: dacă ești adepta culorilor mai închise, atunci poți purta culori burgundy sau chiar smokey eyes. Dacă faci parte din categoria culorilor mai deschise, atunci rozul pal este cea mai bună alegere.

În concluzie, fiecare stil de îmbrăcăminte trebuie purtat cu atitudine și asumare. Fie că îl adopți tu sau îl admiri la altcineva, acum știi prin ce se caracterizează și cum îl poți recunoaște mai ușor.

Sursa foto: Freepik.com

2 thoughts on “Nu știi ce înseamnă „casual”? Iată cum poți recunoaște acest stil!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.