TOP 3 motive pentru care merita sa iti cumperi un tiny house

Casele de mici dimensiuni sau tiny houses, asa cum au fost denumite in limba engleza, devin din ce in ce mai populare, in special in America si in Vestul Europei. De ce? Motivele sunt nenumarate, insa printre cele mai importante se numara costurile reduse de achizitie si de intretinere, dar si faptul ca iti ofera posibilitatea de a te bucura de o gradina.  

Iata care sunt TOP 3 avantaje ale unui tiny house: 

  1. Iti poti crea un spatiu de locuit exact pe gustul tau 

Un proiect pentru o casa de mici dimensiuni poate fi alcatuit exact asa cum visezi. Spre deosebire de apartamentele la bloc sau de casele deja ridicate, unde nu poti alege cum sa iti compartimentezi spatiul, un tiny house poate sa arate exact asa cum vrei. De la materialele de constructie si pana la design-ul de exterior si de interior, te poti implica in toate stadiile proiectului. Tu vei decide daca iti doresti o casa de mici dimensiuni cu etaj sau fara, cu bucatarie inchisa sau open-space, cu baie cu cada sau cu dus. De asemenea, traiul la bloc implica si multe compromisuri atunci cand vine vorba de vecini, ceea ce in cazul unei case pe pamant nu se intampla. Nu vei mai auzi zgomotele vecinului de deasupra sau de langa si nici nu va trebui sa respecti anumite de ore de liniste atunci cand stai in propria casa. 

  1. Vei avea o gradina doar a ta 

 Apartamentele la bloc au balcon sau terasa, insa asta nu inseamna neaparat spatiu verde si libertate de miscare in aer liber. Atunci cand investesti intr-un tiny house, te poti bucura de o gradina unde sa iti amenajezi un spatiu de relaxare, un gratar si poate chiar o mica piscina gonflabila. Chiar si atunci cand terenul nu este foarte mare, tot vei ramane cu o bucata de spatiu suficienta pentru a decora un loc de vis in aer liber. Nu iti trebuie nici foarte multi bani pentru asta: alege un balansoar pentru curtea ta de la Homelux si cateva ghirlande de becuri pentru exterior si deja ai conturat un spatiu unde sa te relaxezi la aer curat. 

  1. Costurile de intretinere nu vor mai fi o problema 

 Avantajele un tiny house implica si costurile reduse de intretinere. Acestea se construiesc din materiale sustenabile si se pune foarte mult accentul pe surse de energie regenerabila, dar si pe o izolare care sa ajute la mentinerea unei temperaturi stabile inauntru. De asemenea, foarte multi oraseni aleg sa se mute in zone rurale, ceea ce inseamna ca daca iti doresti un tiny house la tara, va scadea nu numai costul intretinerii, ci si costul traiului. 

 O casa de mici dimensiuni reprezinta alegerea ideala pentru persoanele ce isi doresc sa scape de agitatia din oras si de probleme traiului la bloc. Costurile pentru a ridica o astfel de casa nu sunt foarte mari comparativ cu preturile unei case traditionale sau cu preturile apartamentelor la bloc, iar faptul ca vei avea propria gradina si o casa proiectata dupa gusturile tale reprezinta cele mai mari avatanje. 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.