O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice va avea loc sâmbătă

Sâmbătă, 25 aprilie, va avea loc a treia campanie de colectarea a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din acest an, organizata de ROSAL împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

deseuri electrice

Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora:

Cartier Mănăştur – str. Bucium – zona garaj RATUC
Centru – zona Sala Sporturilor
Cartier Grigorescu – str. Tăietura Turcului;
Cartier Gruia – str. Cetăţii – parcare
Cartierul – intersecţia străzilor Gheorghe Dima şi Pasteur

La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 09:00- 13:00, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.

Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare.

Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

DEEE nu sunt biodegradabile, conţin elemente toxice și distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua 50 m2 de sol timp de 30 ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).

DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.

Urmatoarea campanie de acest tip se va desfăşura în data de 30 mai 2015.

Informaţii suplimentare: dispecerat Rosal – tel. 0264-987 (gratuit din reţeaua Romtelecom);

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.