OMS, îngrijorată de înmulțirea cazurilor de Covid-19 în rândul tinerilor

Organizația Mondială a Sănătății se arată îngrijorată de creșterea numărului de cazuri Covid-19 în rândul tinerilor, mai ales odată cu venirea sezonului rece.

Medicii OMS atenționează oamenii cu privire la gripele sezoniere, ce se apropie în următoarele luni, care pot pune și mai mare presiune pe sistemul medical. Aceștia fac apel la tineri, deoarece sunt îngrijorați cu privire la creșterea numărului de cazuri de coronavirus în categoria de vârstă 15-24.

Nimeni nu e invincibil

„Nimeni nu e invincibil. Chiar dacă COVID nu va fi fatal pentru dumneavoastră, organismul vostru poate fi afectat. Coronavirusul e ca o tornadă lungă”, susține dr. Kluge, director OMS Europa, potrivit TVR.

Odată cu deschiderea școlilor OMS recomandă măsuri speciale, precum distanțare fizică, igienă sporită și o adaptare a programului în funcție de cerințele fiecărei instituții de învățământ.

Reprezentantul OMS a mai precizat că nu mai suntem în februarie, când toată lumea a fost luat prin surprindere de acest virus, iar singurele soluții rapide au fost închiderea totală a activităților și, mai apoi, restaurarea acestora.

Sezonul rece reprezintă un pericol

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția europenilor că e esențială monitorizarea gripelor de sezon, în contextul pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.