Opera clujeană încheie stagiunea 2016-2017 cu două spectacole în aer liber la început de iulie!

Opera Națională Română din Cluj-Napoca încheie stagiunea 2016-2017 în aer liber, în weekend 1-2 iulie 2017, cu două spectacole inedite pe scena din Piața Unirii, în cadrul tradiționalului proiect „Opera Aperta”.

foto arhiva eClujeanul.ro

Astfel, sâmbătă, 1 iulie, va avea loc spectacolul „La traviata”, de Giuseppe Verdi, de la ora 21:30, iar duminică, 2 iulie, de la aceeași oră, va fi pusă în scenă spectacolul extraordinar de balet „Zorba”.

„Cele două titluri care au fascinat publicul meloman cu ocazia fiecărei noi reprezentații susținută în sala Operei Naționale Române din Cluj, vor încheia Stagiunea lirică 2016 – 2017  «printre stele», spre încântarea spectatorilor care vor vibra la unison cu artiștii și muzica ce va învălui inima cetății clujene. Ambele spectacole se vor bucura de distribuții de excepție, formate din artiști consacrați ai teatrului liric clujean, acompaniați de invitați speciali și echipe regizorale de renume internațional care vor surprinde și impresiona”, transmit reprezentanţii Operei clujene.

Colaborator al lui Placido Domingo, la Cluj

Spectacolul „La Traviata”, considerat unul dintre cele mai importante creații lirice din toate timpurile, aduce la Cluj o montare excepțională și inedită a regizoarei Nadine Duffaut și a echipei sale artistice, venită din Franța pentru acest proiect. Opera se va bucura de prezența invitatului special, tenorul  Ștefan Pop, colaborator apropiat de-al maestrului Placido Domingo, câștigător al Concursului internațional Operalia, 2010 și solist colaborator al celor mai importante opere din Europa.

Seara de duminică, 2 iulie, va aduce în Piața Unirii spectacolul extraordinar de balet „Zorba”, pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia inconfundabilă a artistului Lorca Massine. Evenimentul cu un autentic parfum elen a fost pus în scenă în premieră națională absolută la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe data de 26 mai 2017, continuându-și acum parcursul artistic și în ipostaza unui spectacol montat în aer liber,  ce marchează în mod grandios finalul proiectului Opera Aperta 2017 și, astfel, încheierea Stagiunii lirice 2016-2017.

foto arhiva eClujeanul.ro

Intrarea este liberă la ambele evenimente. 

Opera Aperta este un proiect de tradiție pentru Opera Națională Cluj, devenit celebru grație succeselor lirice ale edițiilor sale anterioare. Opera Aperta 2016 a uimit cu spectacolul de balet „Lacul lebedelor” montat pe apă, pe o scenă special amenajată pe lacul din Parcul Central din Cluj, în 11 iunie 2016, ce a reunit un public de peste 11.000 de spectatori. Au mai avut loc spectacolele „Nabucco”, de  G. Verdi și Concertul de muzică spaniolă „La Negra Noche”, organizate în luna iulie 2016 în Piața Unirii, spațiu ce a găzduit și mai vechile ediții Opera Aperta (cu spectacolele „Carmen” – 2015 și „Aida” – 2014).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.