Paszkany a vorbit despre situația de la CFR. „Noțiunea de faliment nu există”

Într-un interviu telefonic acordat publicației Știri de Cluj din Dubai, omul de afaceri Arpad Paszkany i-a asigurat pe fani că echipa nu se va desființa și a susținut că noțiunea de faliment nu există.

paszkany

Referitor la negocierile pentru preluarea clubului de către grupul Energobit, Paszkany a declarat că sunt reale. „Sunt reale aceste negocieri. Nici nu pot să spun că ar fi negocieri, ci practic eu am predat clubul la un număr de societăți, dintre care face parte și grupul domnului Gadola. Cu asta am plecat de la club încă din februarie anul acesta, cu cesiunea acțiunilor. Am discutat și o preluare totală a pachetului de acțiuni pentru că nu am primit un răspuns final pentru chestiunea aceasta. Noi, când am discutat atunci, am vorbit de o preluare pe 10 ani. Eu am predat acțiunile la unele societăți unde am și eu participațiune și am renunțat la orice beneficiu din societățile respective, pentru ca și partea mea să fie dată la club fără să am vreo pretenție legată de această chestiune. Asta pe de o parte. Și pe de altă parte am lăsat acțiunile dânșilor ca să managerieze clubul în continuare”, a precizat omul de afaceri.

Paszkany a susținut că sunt exagerate știrile care dau restanțe salariale de 6 luni, declarând că s-au efectuat plăți atât în septembri, cât și în octombrie. „Eu cred că 6 luni e o chestiune exagerată. S-ar putea să fie unii jucători care, mă rog, au fost dați afară de la lotul mare și care să nu fi fost plătiți de 6 luni. Ei au posibilitatea să își ceară drepturile și ce drepturi li se cuvin se stabilește de către comisiile federației și se plătesc. Dacă nu, potrivit regulamentelor, clubul ar fi depunctat. Zilele acestea am vorbit cu președintele Mureșan și i-am dat unui fost portar de-al nostru, Mincă, 55 de mii de euro.

Din câte știu eu, dar luați-o cu titlu de rezervă pentru că nu m-am mai ocupat de treburile astea, și în luna octombrie s-au făcut plăți. Și în luna septembrie au primit bani. E foarte posibil ca unii dintre jucătorii care au fost în lotul de anul trecut și din anii precedenți să fi avut niște restanțe financiare din anii trecuți și să fi mers din bani spre ei. Erau sume prevăzute în diferite rate, prime de instalare și prime de joc. Nu este posibil ca cineva să nu fie plătit de 6 luni”.

Datorii de 3 milioane de euro la CFR

„Capitalul social subscris și vărsat al CFR -ului este undeva la 25 – 27 de milioane de euro, valoarea lotului de jucători, dacă o luăm după un calcul foarte sumar pe transfermarket este de 18 milioane de euro, și este un stadion cu o valoare de 28 de milioane de euro. După buna mea știință datoriile, aici incluzând agenții de jucători, jucătorii, cluburile, pentru că la Fisc nu sunt datorii, sunt undeva la 3 milioane de euro, brut. Dacă facem o socoteală, noțiunea de faliment nu există”, a mai declarat omul de afaceri.

Interviul integral pe știridecluj.ro.

One thought on “Paszkany a vorbit despre situația de la CFR. „Noțiunea de faliment nu există”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.