Patronii de restaurante din centrul Clujului, obligați să desființeze iglurile ilegale! Astăzi funcționau fără probleme

Patronii localurilor din Piața Muzeulului, FORM și Caro, respectiv cel din Parcul Central, Colin’s, au încercat să dribleze măsurile de protecție împotriva COVID cu o „românească”, prin amenajarea unor construcții din plastic tip igluri pentru clienții care iau masa pe terasă. Acestea sunt însă ilegale, conform autorităților competente.

Polițiștii clujeni au descins la cele trei localuri și au împărțit amenzi pentru nerespectarea măsurilor de combatere a virusului COVID și au anunțat că îi obligă pe patroni să renunțe la aceste igluri până în momentul în care rata de infectare scade sub 3 la 1000 de locuitori. Polițiștii consideră aceste spații ca fiind închise, iar ele sunt ilegale.

„Cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane. 

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție. 

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane. 

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției”, au anunțat oamenii legii.

De asemenea alte două localuri care vor trebui să renunțe la igluri sunt Colin’s Gastro Pub și Chios Social Lounge din Parcul Central.

„De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020,  fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție”.

Duminică, 7 februarie, patronii de localuri nu au desființat iglurile și au continuat să funcționeze cu ele.

Un cititor ne-a semnalat astăzi în jurul prânzului că iglurile sunt în continuare sus.

foto 7 februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.