Personal medical implicat în vaccinarea împotriva COVID-19 va primi bani de la guvern

Personalul medical implicat în vaccinarea împotriva COVID-19 va primi sume de bani de la Guvernul României, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit la Digi 24 despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern.

Sunt două lucruri esenţiale pe care le adresează o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în ultima şedinţă de guvern şi va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern. Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator – cine face efectiv vaccinul, inoculează vaccinul. Trebuie să ne asigurăm că acele persoane sunt plătite, sunt motivate să facă asta. Este de departe cea mai mare provocare a României, cea mai mare campanie de vaccinare”, a spus Voiculescu.

Potrivit acestuia, proiectul propune acordarea a 100 de lei pe oră pentru un medic, 50 de lei pentru asistent şi 25 de lei pentru registratori.

„Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”, a afirmat ministrul.

De asemenea, conform ministrului Sănătății, şi medicii de familie ar putea primi bonusuri pentru implicarea în programul de vaccinare:

„Sigur. Va exista o sumă pentru succes. Şi anume, succesul este în cazul nostru obiectivul – vaccinarea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.