Peste 100 de şahuri din toată lumea, expuse în iulie, la Casa de Cultură a Studenţilor

Un eveniment inedit, în premieră la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, este Expoziția de Șah, care va cuprinde peste 100 de modele de piese de șah de pe întreg mapamondul.

Șah cu piese din lemn, șah cu piese din piatră cioplită, din marmură și din câte și mai câte alte materiale, toate ivite din creativitatea și spiritul artistic al iubitorilor sportului minții, adunate de pe diverse continente și expuse în holul central al clădirii Casei de Cultură a Studenților, în perioada 2 – 31 iulie 2018.

Posesorul formidabilei colecții de tipuri de șah provenite din întreaga lume este profesorul Emil Sitaru, care a avut amabilitatea de a accepta expunerea colecției sale, unică în România, sub forma acestei expoziții, dedicată Anului Centenar „100 de ani de la Marea Unire”.

Tocmai de aceea, luând în considerare caracterul ei original și atractiv, organizatorii acestui eveniment – instituția Casei de Cultură a Studenților și Academia de Șah Sitas, au convenit să mențină expoziția deschisă publicului larg cât mai mult timp, adică pe durata lunii iulie.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 2 iulie, de la ora 12.00, în holul central.

Intrarea este liberă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.