Peste 730 de copii și tineri cu nevoi speciale vor fi susţinuţi prin a șasea ediţie a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat marti, la Cluj-Napoca, organizațiile non-profit care vor beneficia de o finanțare totală în valoare de 300.000 de lei în cadrul celei de-a șasea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Astfel, vor fi susținute cauzele a peste 730 de copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

program-mol-pentru-sanatatea-copiilor-47721

„Cele șase ediții de până acum ale programului au generat peste 630 de proiecte privind reintegrarea psiho-socială a copiilor cu nevoi speciale de sănătate. Calitatea acestor proiecte, nivelul de pregătire a specialiștilor implicați și rezultatele obținute ne dau speranța că, pe lângă cele peste 100 de proiecte finanțate de către MOL România, și celelalte vor găsi susținere în folosul comunității noastre. Dorim să susținem în continuare acest program inițiat în 2009 în beneficiul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim soluţionarea unor probleme cronice existente, implicând atât specialiști cât și familiile celor afectați”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL România.

Organizațiile non-profit și asociațiile care intenționează să deruleze proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri au depus 135 de dosare de înscriere până la data limită, 20 decembrie 2014.

În urma evaluării și jurizării au fost selectate pentru finanțare 19 proiecte, care urmează să fie derulate în perioada ianuarie-august 2015, fondurile alocate de MOL România fiind de 300.000 lei.

„Aplicațiile selectate de juriul de specialitate din acest an au fost acelea care au dovedit cunoașterea nevoilor specifice a grupurilor țintă definite pe etape de vârsta, în complexitatea lor și a diagnosticelor pe care copiii le pot avea într-o perioadă a vieții lor. Respectul copilului în suferință cât și al valorilor umane, implică tehnici de intervenție profesionistă și modalități documentate etic care să evidențieze efectele benefice cu impact cât mai profund și îndelungat în timp”, a declarat dr. Violeta Stan, președintele juriului.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Sibiu, Timiș. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, acvaterapie, stimulare senzorială, drama terapie, terapie prin poveste, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, terapie experiențială, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

„Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost prezentat la cel de-al doilea Congres Mondial consacrat Rezilienței, ceea ce a avut un efect pozitiv suplimentar asupra activității ONG-urilor participante. Aplicarea metodelor și instrumentelor de evaluare utilizate pe plan mondial ajută foarte mult atât în stabilirea corectă a rezultatelor cât și în comunicarea acestora în mediul științific. Astfel, pe lângă beneficiarii direcți – copiii cu dizabilități și familiile lor – programul vine și în sprijinul specialiștilor din domeniul terapiilor alternative”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizaţiilor non-profit care desfăşoară activităţi legate de scopul proiectului, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) și organizațiilor religioase.

În cele cinci ediții precedente, MOL România a sponsorizat 90 proiecte cu aproape 1,5 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 7.300 de copii și tineri.

Concursul de proiecte pentru cea de-a șasea ediție a fost lansat în 20 noiembrie, iar termenul de trimitere a dosarelor de proiecte a fost 20 decembrie 2014. Fiecare organizație a putut să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, iar fondurile totale disponibile au fost de 300.000 lei.

Vezi AICI care sunt proiectele finanțate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.