Primăria Cluj ia un credit de 85.1 milioane de euro de la BCR pentru realizarea unor investiții majore

Primăria Cluj-Napoca va lua un credit bancar de 85,1 milioane euro pentru realizarea unor lucrări și proiecte majore de investiții în următorii ani.

Primăria a recunoscut că nu dispune de fonduri publice suficiente pentru realizarea sediului Filarmonicii, nici pentru reabilitarea de poduri sau modernizarea unor clădiri.

Edilul Emil Boc anunță că o prioritate în următorii 2-3 ani o constituie „realizarea unui volum de investiții cât mai mare”.

Banca Comercială Română (BCR) a depus singura ofertă la licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca pentru contractarea unui împrumut de 400 de milioane de lei. Creditul ar fi necesar pentru finanțarea unor investiții publice de interes local, scrie economica.net.

Primăria Cluj – Napoca a publicat pe 23 noiembrie anunțul prin care solicita o finanțare internă rambursabilă în valoare de 400 de milioane de lei. Până la termenul limită din 23 decembrie, a depus ofertă doar BCR, conform datelor din platforma de achiziții publice SICAP.

Durata creditului va fi de 360 luni (30 de ani), de la data semnării contractului de finanțare rambursabilă internă. Perioada de grație va fi de 48 de luni de la data primei trageri. Perioada de tragere va fi de 48 de luni de la data semnării contractului de finanțare rambursabilă internă, cu posibilitatea prelungirii perioadei de trageri fără costuri suplimentare. De asemenea, perioada de rambursare va fi de 312 luni.

Primăria Cluj – Napoca apelează la acest împrumut pentru finanțarea unor investiții publice de interes local.

Pe parcursul derulării contractului de finanțare rambursabilă internă, municipiul Cluj-Napoca își rezervă dreptul de a efectua modificări și/sau completări ale investițiilor publice de interes local realizate din finanțarea rambursabilă internă, potrivit informațiilor din SICAP. Modificările și/sau completările investițiilor publice de interes local realizate din finanțarea rambursabilă se vor face prin Hotărâri de Consiliu Local.

„Ofertantul ce va fi declarat câștigător și va avea calitatea de contractant în contractul de finanțare rambursabilă în valoare de 400.000.000 lei va accepta fără rezerve modificarea și/sau completarea listei investițiilor publice de interes local”, potrivit clarificărilor din SICAP.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.