România s-a calificat aseară în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins în mod surprinzător reprezentativa Braziliei, campioana en titre, cu scorul de 25-22 (13-8), duminică seara, la Kolding, în optimile de finală.

nationala handbal feminin-w800-h600

România, care venea după trei eșecuri consecutive, 18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia și 27-30 cu Rusia, a făcut cel mai bun joc al său de până acum și a eliminat campioana mondială, câștigătoarea Grupei C. Totodată, tricolorele și-au asigurat calificarea la unul din turneele preolimpice pentru JO de la Rio, de anul viitor.

Echipa antrenată de Tomas Ryde a fost cea care a condus jocul de la un capăt la altul, reușind să mențină un ritm fără căderile cu care ne-a obișnuit în partidele precedente.

România a deschis scorul (1-0), Brazilia a reușit să puncteze de două ori la rând (1-2), dar apoi au urmat două goluri ale echipei noastre (3-2), care nu a mai fost condusă până la final. România s-a desprins mai întâi la 5-3, apoi avantajul a crescut la 9-6 și 11-7, pentru ca la pauză diferența să fie de cinci goluri în favoarea echipei României, 13-8, după un gol marcat de Cristina Neagu în ultima secundă.

La reluare, Brazilia a început cursa de urmărire și s-a apropiat la două goluri, 15-13 (38). România a rezistat presiunii și s-a distanțat din nou la cinci goluri, 20-15 (44), după trei reușite consecutive. Brazilia a marcat patru goluri la rând (20-19, min. 51), dar România a replicat în forță, printr-o ”dublă” semnată de Ada Nechita (22-19). Sud-americancele au mai venit o dată la un gol, 22-21 (58), dar Buceschi a scos o aruncare de la 7 metri, Brădeanu a transformat, iar apoi Nechita a închis conturile. România a câștigat cu 25-22 și a produs surpriza optimilor de finală ale competiției.

Aurelia Brădeanu, cu 7 goluri, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, alături de Paula Ungureanu (trei aruncări de la 7 metri apărate).

Au evoluat echipele:

România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Crina Pintea, Adriana Nechita (5 goluri), Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu (7), Gabriela Perianu, Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea, Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger (1), Eliza Buceschi (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Brazilia: Barbara Arenhart (1 gol), Mayssa Pessoa — Fabiana Diniz (2), Alexandra Do Nascimento (3), Daniela Piedade (2), Amanda Andrade, Tamires Araujo, Fernanda Silva (2), Ana Rodrigues Belo (5), Jessica Quintino, Francielle Da Rocha (2), Eduarda Amorim (4), Larissa Araujo, Bruna De Paula, Celia Coppi (1), Deonise Fachinello. Selecționer: Morten Soubak.

Au arbitrat spaniolii Ignacio Garcia Serradilla și Andreu Marin Lorente.

În sferturile de finală, România va înfrunta Danemarca, echipa gazdă, care a trecut cu 26-19 de Suedia. Meciul va avea loc pe 16 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.