Conferinţa de „adio” din postura de jucător. Claudiu Niculescu a agăţat ghetele în cui!

Vizibil emoţionat, Claudiu Niculescu a apărut, luni, pentru ultima dată în faţa jurnaliştilor ca jucător, într-o conferinţă de presă la Cluj Arena, anunţându-şi în mod oficial retragerea  de pe teren. O etapă s-a încheiat, de mâine începe alta – antrenoratul. „Clau-Gol” redevine „Clau-Coach” şi va antrena formaţia FC Bihor Oradea. 

Ajuns la vârsta de 36 de ani, Niculescu a luat dificila decizie de a pune oficial ghetele în cui şi a se dedica în totalitate antrenoratului. Acesta a motivat că decizia retragerii sale nu are nicio legătură cu actuala conducere a clubului Universitatea, ci pur şi simplu nu mai poate face faţă din punct de vedere fizic rigoriilor Ligii I.

„Aceasta e cea mai tristă zi din viaţa mea de fotbalist. Nu credeam că se va întâmpla atât de repede, dar pe undeva era inevitabil acest moment. Vreau să le mulţumesc tuturor, în special celor de la Universitatea Cluj, clujenilor. S-a încheiat o etapă, iar de mâine se va vorbi despre Niculescu ca antrenor”, a mărturisit Niculescu. 

„Nu am regretat că am plecat la Petrolul şi nu voi regreta niciodată. Îmi pare rău că părăsesc acest club. Aş fi vrut să se încheie altfel. „U” Cluj va rămâne veşnic în sufletul meu, la fel ca Dinamo.

Fostul golgeter şi-a anunţat viitoare destinaţie. „De mâine voi deveni antrenorul lui FC Bihor Oradea. Am luat această decizie fiindcă nu mai puteam continua din punct de vedere fizic. E mai bine aşa, chiar dacă doare, nu aş fi vrut să fac figuraţie pe teren. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au crezut în mine şi m-au rugat să continui. Lor le mulţumesc şi îi rog să mă înţeleagă”.

Referitor la posibilitatea organizării unui meci de retragere, Niculescu a spus că în acest moment acest lucru nu este posibil. „Cel mai frumos meci de retragere ar fi fost cu Dinamo, dar nu s-a putut. Mi-aş fi dorit acest lucru”. 

 Momente importante ale carierei sale, trăite atât la Universitatea, cât şi la Dinamo, dar au existat şi neîmpliniri

„Cele mai frumoase momente le-am trăit la Dinamo şi la Universitatea. Îmi voi aminti mereu de meciul cu Kuban, de la inaugurarea Cluj Arena, de golul înscris CFR-ului, dar şi de golurile marcate pe Ghencea pentru Dinamo, sau de golul înscris în poarta Realului, care a fost cel mai frumos moment din cariera mea. Regrete am puţine, dar totuşi amintesc aici faptul că nu am reuşit să mă impun la echipa naţională şi că nu am învins niciodată CFR-ul cu Universitatea”, a declarat fostul internaţional. 

În încheiere, acesta şi-a exprimat speranţa că „U” Cluj va reuşi să se menţină în Liga I şi că va continua să joace pe Cluj Arena pentru că aici îi este locul, iar cândva se va întoarce să-i antreneze din nou pe „studenţi”, într-un viitor apropiat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.