Se anunță un sezon cenușiu pentru CFR Cluj

Sunt două săptămâni de pauză în Liga I, prilejuite de meciurile din Nations League, timp destul cât situația de la CFR Cluj să se mai relaxeze. După eliminarea timpurie din preliminariile Champions League și debuturile mai puțin strălucite în campionat și grupa de Conference League, conducerea nu prea mai are răbdare cu Dan Petrescu.

Dar cei care au mizat la pariuri online nu prea au avut multe ocazii în care să piardă pe CFR Cluj. De regulă, ardelenii au jucat economicos, în partide fără prea mult spectacol, așa cum e stilul “Bursucului”. Doar că patronul Neluțu Varga are pretenții la rezultate, ca acestea să fie conforme cu banii investiți în echipă.

Eliminare rușinoasă în Liga Campionilor, debut nefericit în Conference League

CFR Cluj este un club care a văzut magia grupelor Champions League, dar care în acest an a trebuit să înceapă din primul tur preliminar. Iar primul adversar, în teorie, nu ar fi trebuit să pună prea mari probleme, în ciuda faptului că Dan Petrescu a încercat să-i “umfle” pe armenii de la Pyunik Erevan. Totuși, clujenii s-au trezit eliminați, la loviturile de departajare, după două rezultate de egalitate.

În tururile preliminare din Conference League, acolo unde CFR Cluj a căzut după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor, trupa lui Dan Petrescu a trecut de Inter Escaldes (Andorra) și Maribor (Slovenia) pentru a ajunge în grupe. Din păcate, CFR Cluj nu a acumulat decât un punct după primele două partide: 1-1 cu Ballkani, în deplasare, și 0-1 cu Sivasspor, acasă.

Jocul a arătat modest, însă grupa, din care mai face parte Slavia Praga, e în continuare accesibilă. CFR însă va trebui să forțeze mai mult pe faza ofensivă, acolo unde are probleme în momentul în care e echipa care încasează prima.

În campionat, CFR Cluj se află pe locul patru, cu 18 puncte în nouă partide, golaveraj 16-9. Ținând cont de faptul că CFR e la șase puncte de lider, dar cu două meciuri în minus, putem să spunem că ardelenii n-au pierdut teren în lupta pentru titlu. Doar că la ce lot are CFR, jocul e cel care nemulțumește. Și nu doar pe suporteri.

Nervi pentru patronul Neluțu Varga

După ce Dan Petrescu a transmis că nu va continua pe banca „feroviarilor” dacă nu este susținut public de conducere, răspunsul venit dinspre lojele din „Gruia” a fost prompt și acid la adresa “Bursucului”.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. (…) Dragostea cu sila nu se poate face! Ne punem la masă și discutăm condițiile rezilierii. Nu voi fi rigid. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim.”, a declarat Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, conform gsp.ro.

Dan Petrescu este cel mai de succes antrenor din istoria celor de la CFR Cluj, cu cinci titluri de campion. O eventuală plecare ar duce la o problemă imensă la clujeni, în condițiile în care majoritatea jucătorilor din lot au fost aduși la cererea sa. Se zvonește că fostul selecționer, Cosmin Contra, ar fi favorit să preia banca ardelenilor în cazul în care Dan Petrescu și Neluțu Varga nu-și rezolvă disputele.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.