Sondaj IRES: Două treimi dintre români cred că Romania se indreapta intr-o direcție greșită

romaniMarea majoritate a românilor cred că lucrurile merg într-o direcție greșită în România, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

Conform sondajului dat publicității miercuri de IRES, 74% dintre respondenți cred că în România lucrurile merg într-o direcție greșită și numai 20% cred că direcția este bună.

40% dintre cei chestionați cred că România este total nesigură în ceea ce privește siguranța locului de muncă, iar 34% cred același lucru referitor la realizarea unui trai decent. De cealaltă parte, 8% dintre respondenți cred că România este foarte sigură în ce privește locul de muncă și 6% în ce privește traiul decent.

Românii cred în cea mai mare proporție (58%) că România este foarte sigură în ce privește dreptul de a alege, în timp ce referitor la libertatea cuvântului, 37% consideră că România este foarte sigură.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 3-4 martie, pe un eșantion probabilist, multistratificat de 1.657 de persoane, și cu o eroare maximă tolerată de ą 2,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.