Talks for Change: Bugetarea participativă în Cluj-Napoca. Accesarea fondurilor locale mai aproape de cetățeni

UN Youth Association of Romania, Cluj Branch și Centrul DEDiC, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca organizează, în data de 30 martie 2016, începând cu ora 17.00, la Bastionul Croitorilor, a doua dezbatere publică din cadrul proiectului Talks for change intitulată „Bugetarea participativă în Cluj-Napoca. Accesarea fondurilor locale mai aproape de cetățeni”. Talks for change este un forum de dezbateri între comunitatea clujeană și autorități, ancorat de dinamica culturală, socială și educațională. Prima întâlnire din acest an a avut ca temă de dezbatere „Confuzie si conservatorism. Patrimoniul arhitectural din Cluj-Napoca” și a adus atât invitați de avizați în domeniu, cât și un număr mare de participanți.

Al doilea eveniment din cadrul proiectului reiterează în fața clujenilor tema bugetării participative, în special prin prisma proiectului pilot desfășurat în Cartierul Mănăștur. Vă invităm la o analiză despre esența, beneficiile și insuficiențele bugetării participative, ce s-a făcut deja și ce lipsește din această inițiativă care dorește de fapt aducerea cetățenilor mai aproape de procesul decizional în ceea ce privește alocarea fondurilor.

Invitați : :
Gabriel Oniga, Comisia pentru urbanism, amenajarea teritoriului și protecția mediului,

Milasan Flavius, Comisia pentru sănătate, muncă, protecție socială, tineret și sport

Adi Dohoratu, inițiator al proiectului

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. (www.cluj.unyouth.ro)

Centrul DEDiC (Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală) este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2012, care are ca scop principal de a contribui la dezvoltarea dialogului cultural, european, a valorilor comunitare şi a diplomaţiei culturale. (www.centruldedic.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.