Te-ai săturat să plătești o grămadă de bani la curent? Află ce poți face

Cum în ultimul an prețurile la energia electrică au crescut în mod constant și nu doar în România, a fost un fenomen care a avut loc la nivel global, mulți dintre noi ne-am gândit la alternative pentru a plăti mai puțin. Fie că am decis să nu mai deschidem televizorul atât de  des cum o făceam înainte, fie că am început să scoatem din priză majoritatea aparatelor electronice pe care nu le folosim  zilnic, tot nu am redus semnificativ facturile. Aceste mici schimbări pot fi bune, însă vor scădea puțin suma pe care trebuie să o plătiți. Astfel, dacă vrei să știi ce să faci citește următoarele sfaturi.

Iată câteva soluții pe care le puteți adopta

  1. De la becuri normale la LED

O soluție simplă pe care o poți adopta imediat în casa ta este să treci de la becurile normale, pe care cu siguranță le ai la tine în casă, ca majoritatea dintre noi, la luminile LED. Acestea consumă de 10 ori mai puțină energie decât cele obișnuite, sunt mult mai sigure pentru casa ta și pentru cei mici și au o durabilitatea mai mare decât cele cu incandescență. 

  1. Folosește lumina naturală

Chiar dacă este un sfat care poate părea de la sine ca fiind o soluție eficientă, mulți dintre noi tindem să folosim lumina artificială și atunci când ne putem baza pe cea naturală. Astfel, nu uita, trage draperiile și lasă lumina de afară să îți cuprindă casa pe cât este posibil, mai ales acum, când ziua este mai lungă și avem parte de ea mai mult timp.

  1. Montează panouri solare

Cu toții am văzut pe la televizor cel puțin o dată, știri despre cum în alte țări mulți oameni au început să aleagă panourile solare.  Deși aceasta este o variantă mult mai costisitoare, investiția se va amortiza în timp și vă veți scoate banii. Dacă stai la casă, acestea vor fi mult mai ușor de montat și vei putea să îți achiziționezi astfel de panouri în număr cât mai mare. Totuși, se pot monta și dacă locuiești la bloc, într-un număr mai mic, dar se poate. Pentru ca totul să fie în regulă, vei avea nevoie de acumulatori de panouri fotovoltaice. Cu ajutorul acestor panouri în timpul sezonului rece energia solară poate acoperi 50-70% din energia consumată, în timp ce în sezonul cald poate ajunge chiar la 100%.

Dacă dorești să achiziționezi, pe site-ul celor de la MagnetCenter.ro există variante pentru fiecare buget. Dacă te vei îndrepta spre această decizie, facturile se vor reduce semnificativ, dar va avea și un efect asupra planetei noastre, reducând amprenta de carbon.

În concluzie, poți opta chiar pentru toate sfaturile pe care le-am oferit mai sus și vei vedea că facturile tale nu vor mai Le poți aplica atât acasă, cât și la muncă în măsura în care este posibil. 

Sursă Foto : Unsplash.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.