Tinerii clujeni cu idei inovative sunt așteptați la Innovation Labs 2017 Cluj Hackthon, 11-12 martie

Innovation Labs este un pre-accelerator pentru tineri fondatori din domeniul tehnic și startup-uri. Programul are ca public țintă studenți și tineri absolvenți din universități tehnice și din domenii precum comunicare, business și creativ, pentru programul de mentorat de 3 luni, o aventură care explorează ecosistemul de startup-uri românești, printr-o aventură cu muncă în echipă, dezvoltare intensivă de prototip și mentorat.

Participanților li se oferă ocazia să dezvolte soluții și produse cu aplicații reale, folosind tehnologii de ultimă generație, prin sprijinul oferit de mentori de top din industria ICT și de business.

Echipele acceptate în program vor lucra în timpul etapei de mentorat pentru a dezvolta prototipuri ale ideilor lor folosind testare pe utilizator, muncă de design de produs, modelare de business și validare de produs în cursuri și workshop-uri din diferite domenii.

Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor șansa de a-și contura ideile, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potențialul lor. Cele mai bune echipe vor intra în etapa de pre-accelerare din perioada martie-mai, urmând a-și prezenta prototipurile finale în mai, la Demo Day, în fața potențialilor investitori, parteneri și mass-mediei locale.

Puncte forte

 • Ancorare puternică în universități tehnice de top din România
 • Prezență națională
 • Învățare bazată pe experiențe și mentorat individual
 • Îndrumare și sprijin continuu pentru echipe
 • O cultură de colaborare și transparență între toate părțile implicate în program
 • Mai mult de 100 de mentori

 Informații importante de reținut

 • Innovation Labs a început în 2012
 • 2017 este al 5-lea an de program pentru București, al 4-lea pentru Cluj, al doilea pentru Timișoara și Sibiu și primul pentru Iași
 • În 2016 au fost 49 de echipe în programul național din București, Cluj, Sibiu și Timișoara și 31 de MVP-uri la Demo Day București
 • Innovation Labs 2017 are prezență în 5 orașe: București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara
 • Programul Innovation Labs debutează cu un hackathon unde echipele câștigătoare sunt alese să intre în etapa de mentorat; programul de mentorat constă în workshop-uri și TechTalks cu mentori de top; la jumătatea programului are loc un Boost Day unde echipele primesc feedback bazat pe progresul lor; la sfârșitul programului, în toate centrele are loc un Demo Day

Agenda evenimentului de pe 11-12 martie cuprinde:

Sâmbătă, 11 martie

 9:00 – Înregistrarea participanților
10:00 – Intro
10:30 – Sesiune rapidă de pitching
11:00 – Etapa de votare
12:00 – Pauză de prânz
12:30 – Anunțarea echipelor care intră în Hackathon
13:30 – Start Hackathon
16:00 – Runda 1 de mentorat
19:00 – Cină
20:00 – Runda 2 de mentorat

Duminică, 12 martie

1:00 – Gustare de noapte
8:30 – Mic dejun
9:00 – Demo tehnic
10:00 – Prezentările finale
11:00 – Deliberarea juriului
11:30 – Anunțarea celor 8 echipe care intră în programul de pre-accelerare

Mai multe informații despre Innovation Labs la Cluj, găsiți în comunicatul de presă atașat, pe care vă rugăm să-l distribuiți, și pe www.innovationlabs.ro.

Innovation Labs 2017 Cluj Hackathon se desfășoară pe 11-12 martie, la Impact Hub Cluj-Napoca, Strada Gării, Nr. 21. Doritorii se pot înscrie până pe 9 martie pe www.innovationlabs.ro/register.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.