Traian Basescu risca un an de inchisoare in dosarul deschis de Gabriela Firea. „Sunt pregatit pentru orice

Un an de inchisoare sau amenda – asta risca fostul presedinte Traian Basescu daca va fi gasit vinovat de amenintare, asa cum au stabilit miercuri procurorii Parchetului General.

foto © eClujeanul.ro
foto © eClujeanul.ro

Acestia i-au schimbat incadrarea, din „santaj”, cu una mai blanda, dar l-au declarat oficial inculpat. Totul in dosarul deschis la solicitarea senatoarei Gabriela Firea. Traian Basescu a fost asteptat in fata parchetului de zeci de contestatari pe care i-a privit… amuzat.

„S-a schimbat incadrarea, de la santaj la amenintare”, a spus Basescu. Intrebat ce risca in aceasta situatie, el a aratat ca amenda sau inchisoare de la 3 luni la un an. „Inseamna ca usor, usor justitia se apropie de adevar”, a adaugat fostul sef al statului.

Schimbarea incadrarii juridice facuta de procurorii Parchetului General este extrem de importanta: pentru santaj, pedeapsa este de la 3 la 5 ani de inchisoare, iar pentru amenintare de la 3 luni la cel mult un an de inchisoare, insa cercetatul poate scapa si cu o amenda penala.

Traian Basescu a ajuns marti la Parchetul General, in jurul orei 11:00, pentru a fi audiat in dosarul in care este urmarit penal pentru santaj in legatura cu afirmatiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea. Basescu a fost asteptat la Parchet de doua grupuri de oameni , protestatari dar si sustinatori ai fostului presedinte.

„Sunt pregatit pentru orice”, a declarat Basescu la intrare.

Totul a inceput dupa ce, in perioada cand era presedinte, Basescu a avertizat-o pe Gabriela Firea ca e posibil ca intr-o seara sa se intoarca acasa si sa nu isi mai gaseasca sotul – adica pe Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.