Transportul public pe timp de noapte în Cluj are zero șanse să fie implementat

Transportul public pe timp de noapte nu este rentabil și are zero șanse să fie implementat la Cluj-Napoca, a explicat primarul Emil Boc la Napoca FM.

autobuz cluj

Pe perioada desfășurării festivalului Untold, autobuzele și troleele au circulat și după miezul nopții în Cluj-Napoca, pentru ca zecile de mii de turiști să poată ajunge mai ușor la concertele din centrul orașului.

De asemenea, programul prelungit al mijloacelor de transport în comun nu va fi implementat, așa cum a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM. Potrivit acestuia, costurile pe care le presupune transportul public pe timpul nopții nu fac rentabilă o astfel de idee: „Nu vom avea transport pe timp de noapte în Cluj. Nu ne permite numărul actual de autobuze din dotare, ca să nu mai spunem de costuri. chiar dacă am mări tarifele la bilete, tot ar fi nesustenabil. Ar însemna să amânăm autobuzele din timpul zilei pentru ca șoferii să circule noaptea”, a spus primarul.

Acesta a adăugat că, dacă s-ar adopta această măsură, taximetriștii ar avea mult de suferit: „Practica din marile orașe europene ne arată că transportul pe timpul nopții nu poate fi pus în vigoare, plus că ar însemna să „omorâm” o altă latură a transportului alternativ, adică taximetria”.

Pe durata desfășurării Untold Festival, liniile 6, 25, 21, 46, 30, 36 și M21 au circulat și pe timpul nopții în Cluj-Napoca, la un tarif de noapte de 3 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.