Transylvania College, în top 4 cele mai bune școli internaționale britanice din lume

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, se află în top 4 cele mai bune școli internaționale britanice din lume, în urma nominalizării în cadrul premiilor anuale acordate de TES, cea mai mare comunitate a profesorilor din lume, cu o istorie de 100 de ani.

transylvania college

Transylvania College este singura instituție de învățământ din Europa care a intrat pe lista scurtă de patru școli a Premiilor TES din acest an la categoria „Școala britanică internațională a anului”, alături de Alice Smith School din Kuala Lumpur (Malaesia), British School in Tokyo (Japonia) şi British School din Jakarta (Indonezia).

TES numără peste 3,6 milioane de membri din 279 de țări și teritorii, având o platformă online care găzduiește o colecție de peste 780.000 de resurse realizate de profesori din toată lumea. Aproape 5 milioane de resurse sunt descărcate săptămânal de pe web-site-urile organizației, cu o medie de 10 resurse pe secundă.

Premiile TES recunosc și recompensează în fiecare an excelența celor mai remarcabile școli independente din Marea Britanie. În cadrul acestor premii există și o secțiune dedicată școlilor britanice internaționale, pe a cărei listă scurtă a intrat în acest an și Transylvania College. Juriul, format din 14 experți din domeniu, a căutat exemple excepționale de bună practică academică în anul școlar 2013-2014. În urma unei evaluări complexe, care a durat circa 3 luni, fiecare secțiune a concursului a rămas cu o listă scurtă de până în 6 școli.

Inițiativele educaționale care au calificat Transylvania College în finala acelui concurs au fost programele deschizătoare de drumuri, pe care școala le dezvoltă de câțiva ani, și care reprezintă un model pentru învățământul public: After-School (din 2000) – o mare varietate de activități interdisciplinare extracuriculare, la care participă anual, la nivel local, peste 1.000 de copii; My Money Week (din 2011) – un program educațional financiar și antreprenorial, de la grădiniță la liceu, susținut atât de profesori, cât și de părinții elevilor, de CEO locali, antreprenori și reprezentanți ai comunității clujene; School Idol (din 2011) – un concurs de talente în domeniul muzical (solo, cor, formație) la care pot participa toate școlile de pe plan local; IT WiZZ (din 2012) – un program complementar pentru școala primară, prin care elevii își însușesc valori morale și de leadership utilizând programarea pe calculator; Transylvania Open (din 2015) – prima competiție internațională de debate din regiune, organizată de clublul de debate al școlii.

Transylvania College înseamnă, în urma unei istorii de peste 20 de ani, 600 de elevi (70% din România, 30% din 25 de țări din toată lumea), 150 de burse de studii pentru copii cu rezultate academice de excepție, 100 de profesori din Anglia, România, Germania, Noua Zeelandă, Mauritius și Australia, două laboratoare pentru științele naturii, un laborator pentru robotică, un internat care găzduiește 25 de elevi și singura clădire verde din sistemul educațional românesc. Acestea sunt doar câteva cifre care au atras atenția juraților Premiilor TES, alături de o serie de certificări și premii obținute de-a lungul timpului de această școală, dar și de înalta recunoaștere oferită de Casa Regală a României.

„Credem că cel mai mult în decizia juriului a contat viziunea pe termen lung pe care o are Transylvania College. În această școală, profesorii fac parte din echipa de management, iar elevii implementează propriile proiecte interne, care contribuie la dezvoltarea școlii. De asemenea, împărtășim principiile școlii cu părinții și comunitatea locală, pe care îi atragem în programe de responsabilitate socială. În plus, Transylvania College este singura școală din România care integrează în programa școlară conceptele de mindfulness, wellbeing și leadership, astfel încât copiii să se dezvolte pe toate planurile, nu doar intelectual”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Poziția Transylvania College în top 4 cele mai bune școli britanice internaționale aduce un mare plus de imagine școlii clujene, iar notorietatea internațională câștigată se va răsfrânge pozitiv asupra statutului diplomelor pe care le vor avea elevii care termină liceul aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.