Tudor Chirilă, la Cluj, în cadrul TiMAF 2016: „Clasa noastră politică frizează oligofrenia”

Solistul trupei VAMA și unul dintre artiștii români apreciați de către generația tânără, Tudor Chirilă, a umplut cinematograful „Florin Piersic” joi seara, 13 octombrie, în cadrul unui eveniment al Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF), unde a susținut un discurs motivațional despre ideea de comunitate.

tudor-chirila

Chirilă a vorbit în fața publicului despre voluntariat, solidaritate și creativitate, care sunt în strânsă legătură una cu cealaltă, crede artistul.

Cântărețul a purtat un dialog cu cei prezenți și a răspuns întrebărilor tinerilor clujeni, după care a plecat spre Euphoria Music Hall unde a concertat alături de colegii săi de trupă.

„Nu știu câți dintre voi vă gândiți în momentul de față să plecați din țară, dar fie și 5-10% din această sală care se gândesc la asta merită să abordăm această discuție. Aș vrea să vorbesc despre solidaritate, creativitate și voluntariat. Pentru că eu cred că este o legătură între toate aceste lucruri. Când am scris textul „Scrisoare pentru liceeni”, la sfârșitul acelui text am spus că generația mea a pierdut. Dacă ne uităm la cum arată România acum, generația noastră se poate spune că a pierdut. Noi am reușit să facem lucruri pentru noi, fiecare individual, dar nu am reușit să facem ceva foarte important, să creăm un cadru, pentru cei care vin după noi, pentru voi, să creăm o comunitate. Noi am fost o generație care n-am gândit comunitar, nu am știut să fim o comunitate. Noi nu am reușit să facem acest lucru pentru că în comunism am fost forțați zi de zi să ne negăm și să ne anihilăm individualitatea, de fapt comunismul asta și-a dorit, să ajungem niște roboți conduși de către politica de partid și de cadre, să fim 4 milioane de membrii în Partidul Comunist Român, să fim tineri UTC-iști care construiesc viitorul României sau șoimii patriei care îl sărută pe marele conducător.

Ce s-a întâmplat după comunism, am dat de libertate și deodată ni s-a făcut scârbă de comunitate, ni s-a făcut silă să gândim colectiv, toți am vrut să reușim și să ne descurcăm pe cont propriu, iar în paralel cu această chestie țara a fost acaparată de politicieni și nu mai există nicio urmă de îndoială că clasa noastră politică frizează oligofrenia. Avem oameni care nu au niciun respect față de ideea de excelență, de meritocrație, de doctorat și aflăm pe măsură ce trece că suntem o țară cu elite plagiatoare decât o țară cu elite care au doctorate adevărate”, a susținut Chirilă.

Vă recomandăm un scurt video din discursul pe care solistul trupei VAMA l-a susținut la Cluj:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.