U-BT Cluj-Napoca și-a luat revanșa cu BCM U Pitești, după un meci extrem de disputat

După înfrângerea suferită în tur în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania a reușit să își ia revanșa împotriva formației BCM U Pitești, pe care a învins-o sâmbătă, 7 ianuarie2017, în deplasare, cu scorul de 88-82 (21-24 / 17-14 / 17-22 / 33-22), după un meci extrem de disputat, decis în ultimele minute. 

Primele două sferturi au fost foarte echilibrate, nici una dintre formații nu a reușit să se impună și să preia conducerea și de fiecare dată adversarul a găsit soluţii şi a revenit pe tabelă.

Singurul aspect la care s-a înregistrat un dezechilibru clar a fost capitolul recuperărilor, unde U-BT Cluj avea la pauză 21-11, însă diferenţa aceasta nu a fost doar rodul muncii sub panou, ci a fost un rezultat direct al impreciziei la aruncări a baschetbaliştilor lui Mihai Silvăşan. Alb-negrii au avut nu mai puţin de 19 aruncări din acţiune care nu şi-au atins ţinta în primele două sferturi, iar nouă dintre acestea au fost recuperate.

Imediat după reluare, piteştenii au părut mult mai determinaţi, Kostoski reuşind să pună şapte puncte consecutive pe tabelă, reuşite cu care gazdele s-au desprins. Lucrurile au mers în aceaşi direcţie până după jumătatea reprizei, când inspiraţia ofensivă a lui Adamovic l-a forţat pe Şapera să ceară timeout, după ce deficitul de 11 puncte fusese tăiat la mai puţin de jumătate (57-53). Până la finalul sfertului, fiecare echipă a înscris o dată, astfel că se intra în ultima perioadă de joc cu 60-55 pe tabelă.

Până la mijlocul ultimei reprize, însă, U-Banca Transilvania a trecut la conducere, graţie unui parţial de 11-5 (65-66, min. 35), moment în care Şapera cere timeout din nou. Echipa noastră a ţinut ritmul accelerat, însă gazdele au revenit periculos de fiecare dată, astfel că finalul a fost unul de infarct. O triplă a aceluiaşi Kostoski a aprins speranţele pentru piteşteni, însă băieţii noştri şi-au menţinut sângele rece şi au închis meciul, preluând conducerea și încheindu-l cu un avantaj de șase puncte.

În urma acestui succes, U-Banca Transilvania trece pe prima poziție în Liga Națională, cu 24 de puncte, până la meciul Stelei cu BCM Timișoara de astăzi.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Dykes, cu 21 de puncte, urmat de Barro (19 puncte), Adamovic (16), Török (14), Rašić (14), Pustozvonov (2) și Jucan (2).

„A fost un meci greu, foarte fizic, pe care mă bucur foarte tare că am reuşit să îl câştigăm. Sunt, de asemenea, bucuros pentru că am reuşit să dominăm sub panou o echipă precum Piteştiul, să recuperăm cu aproape zece mingi mai multe ca ei! Îi felicit pe băieţi pentru această reuşită, însă trebuie să ne păstrăm cumpătul, să mergem mai departe, avem un program încărcat şi nu avem timp să ne culcăm pe o ureche”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan pentru site-ul oficial, u-bt.ro.

Următorul meci oficial pentru U-Banca Transilvania va fi în Europe Cup, miercuri, 11 ianuarie, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă Cluj, cu Alba Fehérvár, în etapa a 4-a a fazei secunde din Grupa O. Meciul va fi transmis în direct de Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.