„U” BT Cluj-Napoca, victorie cu emoții pe final în meciul cu campioana CSM Oradea! Dykes, omul decisiv!

U-Banca Transilvania a obținut o victorie, la limită, cu emoții, duminică, 10 februarie, pe teren propriu, împotriva campioanei en-titre CSM Oradea, scor 73-71 (17-18, 19-11, 20-24, 17-18), la capătul unui meci decis, din nou, în ultimele secunde, de inegalabilul Kyndall Dykes, cel mai bun marcator al echipei clujene.

Partida disputată în Sala Polivalentă a contat pentru etapa a 4-a din Grupa Roșie a fazei a doua din Liga Națională și a fost una cu un joc deschis, cu răsturnări de scor și slam-dunk-uri spectaculoase, așa cum trebuie să fie un adevărat derby între două pretendente la tilul de campioană.

Antrenorul echipei de fotbal a Universității Cluj, Bogdan Lobonț, a fost cel care a făcut angajarea la această partidă.

Bihorenii pregătiți de Cristian Achim au început entuziast meciul și au pus stăpânire pe joc, câștigând primul sfert cu un punct avantaj (17-18), dar gazdele au revenit în meci și au întors soarta partidei, adjudecându-și sfertul secund și intrând la pauza mare cu un avantaj de șapte puncte (36-29).

În sfertul al treilea, alb-negrii au avut chiar și un avantaj de 12 puncte, dar greșelile în lanț în defensivă și ratările au făcut ca orădenii s- se apropie periculos. Cu șapte secunde înainte de final, Dykes a fructificat o aruncare de 2 puncte și a dus scorul la 73-71, iar oaspeții au ratat și ei ultima aruncare a meciului și astfel U-BT Cluj-Napoca se impune și rămâne la un punct în spatele liderului CSU Sibiu.

Cel mai bun marcator al U-Banca Transilvania Cluj a fost Dykes, cu 19 puncte, urmat de Dorsey (17 puncte), Washburn (13 puncte), Rašić (9 pct), Torok (5), Easley (4), Calnicenco (4), Vida (2) și A. Mureșan (2).

La finalul meciului, antrenorul principal a echipei U-BT Cluj, Mihai Silvășan, a declarat a fost un meci greu dar că este fericit de victorie, indiferent cum a venit.

„Un meci foarte greu, ne așteptam la asta căci ei veneau după două înfrângeri pe teren propriu, știam că au mentalitate de învingători. Sunt campionii en-titre în România și veneau să dea tot ce au mai bun în ei să câștige! Au jucători care pot face diferența și s-a văzut asta astăzi, Richard pe tot parcursul meciului și Watson în repriza a doua au luat jocul pe cont propriu și au reușit niște aruncări foarte grele.

Pe de altă parte, mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o, important e că am câștigat și în proporție mare suntem favoriți să rămânem pe unul dintre primele două locuri în clasament, ceea ce e important”, a declarat Mihai Silvășan.

În ceea ce privește următoarea perioadă, în care jucătorii vor avea pauză câteva săptămâni, a spus că speră ca în această perioadă să revină la lot și Marinoc și Kuti.

„Urmează o pauză în care vom strânge rândurile, căutăm un jucător, probabil îl vom găsi până la sfârșitul lunii februarie, îi așteptăm și pe jucătorii accidentați, mă refer la Marinov și Kuti, să revină în angrenajul echipei în așa fel încât să putem privi spre ultima parte a campionatului, unde practic se dau bătăliile cele mai grele. Mă refer la Cupa României și lupta pentru locul 1 în campionat în primă fază, după care Play-Off-ul. Vrem să fim sănătoși în această parte a campionatului și să arătăm sută la sută din capacitate”, a mai spus Silvășan.

Clujenii vor reveni la lupta din Liga Națională, după pauza de aproape trei săptămâni cauzată de meciul echipei naționale.

În 2 martie, clujenii vor primi vizita marii rivale, CSU Sibiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.