Uioreanu, Bene si Pogacean s-ar putea intoarce acasa. Tribunalul Cluj a schimbat sentinta in arest la domiciliu!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, precum si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean s-ar putea întoarce acasa. Tribunalul Cluj a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu.

horea uioreanu

Judecătorul a hotărât înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. Această hotărâre nu se execută imediat, deoarece a fost atacată cu contestaţie de către DNA Cluj, iar dacă, în următoarele zile, Curtea de Apel Cluj aprobă hotărârea Tribunalului, atunci cei trei vor fi transferaţi în arest la domiciliu.

Pe 23 iunie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Uioreanu, acuzat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Alături de Uioreanu sunt judecaţi şi oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Cei trei se află în arest preventiv din 29 mai.

Avocaţii lui Uioreanu au făcut mai multe încercări de a-l elibera de după gratii, însă toate au fost respinse de instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.