Ultimul weekend la TIFF 2013

TIFF se apropie de final, după opt zile în care a animat Clujul cu sute de proiecții, concerte, masterclass-uri, lansări și expoziții.

Deschidere oficiala TIFF 2013 - Piata Unirii
Deschiderea oficiala TIFF 2013 – credit foto © Gabriel Aldea

Gala de decernare a trofeelor celei de-a 12-a ediții va avea loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 20.30, când invitații speciali ai festivalului vor urca pe scena Teatrului Național din Cluj, alături de câștigătorii trofeelor.

Pe 8 iunie, invitata ultimei întâlniri la TIFF Lounge-ul de la ora 17.00, la această ediție, este actrița Cristina Flutur, premiată la Festivalul de la Cannes anul trecut, alături de Cosmina Stratan, pentru rolul din După dealuri (r. Cristian Mungiu).

Sâmbătă, continuă proiecțiile din Zilele Filmului Românesc. Noul film al lui Dan Chișu, Déjà Vu, va avea premiera mondială la TIFF pe 8 iunie, la Cinema Victoria, de la 17.30, în prezența regizorului, a actriței Ioana Flora și a unor membri ai echipei. Filmul spune povestea lui Mihai, un bărbat care trece prin criza vârstei de mijloc și, care, după ani de căsătorie, începe o aventură amoroasă. Filmat din perspectiva bărbatului, Déjà Vu îi are în distribuție și pe Mirela Oprișor și Gabriel Răuță. O a doua proiecție în festival va avea un alt film adus în premieră absolută la Cluj, mockumentar-ul Experimentul București, de Tom Wilson – la Cinema Victoria, de la 12.15. Documentarul Aici… adică acolo (r. Laura Căpățână-Juller), precedat de scurtmetrajul lui Radu Jude selecționat în Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, O umbră de nor, pot fi vizionate la Casa de Cultură a Studenților, de la 16.00.

Frumoasa mea spălătorie/ My Beautiful Laundrette  (1985), filmul care l-a făcut cunoscut pe Stephen Frears, regizorul britanic distins cu Premiul pentru întreaga carieră la TIFF, va avea o proiecție sâmbătă, de la 18.30, la Cinema Florin Piersic. Regizat după un scenariu de Hanif Kureishi, cu DanielDay Lewis în unul din rolurile centrale, filmul a fost nominalizat la Oscar și la două premii BAFTA.

Un making-of al celei de-a 8-a zi a TIFF poate fi urmărit în videoclipul de mai jos

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.