Urmează un val de caniculă peste România, cu temperaturi de peste 40 de grade în următoarele zile

Mare atenție! Urmează o săptămână toridă! Peste România se va abate un val de caniculă, ce va face ca temperatura să depăşească 35 de grade Celsius la umbră. Autorităţile din Ungaria au instituit, deja, nivelul maxim de alertă din cauza căldurii excesive.

canicula

Duminică în majoritatea zonelor ţării, valorile de temperatură au continuat să crească, vremea devenind deosebit de caldă îndeosebi în vestul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi trecător descărcări electrice, local în sud-est, iar după-amiaza şi seara pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în Transilvania şi Oltenia.

La munte vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza şi seara se vor semnala averse şi trecător descărcări electrice, pe spaţii restrânse în masivele estice şi sud-estice şi izolat în rest. Vor fi 19 grade la Sinaia, 20 la Semenic, 21 la Paltinis, 22 la Predeal, 24 la Stana de Vale.

METEO MARE

La mare se va încălzi. Cerul va fi variabil, temporar mai noros. Ziua vor fi averse slabe şi descărcări elctrice. Maximele vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 18 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Luni vremea va continua să se încălzească devenind caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală depăşind pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în Câmpia de Vest. Doar izolat vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice, dimineaţa în extremitatea de sud-est, iar în a doua parte a zilei în zonele de munte.

În Capitală, vremea va continua să se încălzească: 16 grade dimineaţa şi 33-34 de grade la amiaza.

Marţi vremea se va menţine deosebit de caldă în toată ţara cu maxime peste 30 de grade iar, la câmpie şi la podiş va fi chiar caniculară cu maxime peste 35 de grade, până la 38 –39 de grade la Timisoara, Arad si Oradea. După-amiaza şi seara în nordul şi nord-estul ţării, izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

În Bucureşti, vremea va fi caniculară în orele amiezii, când se va înregistra o temperaturã maximă de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Medicii ne sfătuiesc să evităm să ieşim din casă în zilele caniculare. Dacă totuşi aveţi treburi urgente de făcut, nu porniţi la drum la orele prânzului şi nu o faceţi fără a purta o pălărie sau o şapcă pe cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.