Victorie după 15 ani a României în fața campioanei mondiale, Norvegia, într-o Sală Polivalentă arhiplină!

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost gazda miercuri, 9 martie, a unui meci fenomenal între reprezentativele României și Norvegiei, într-o partidă care a contat pentru preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2016, iar „tricolorele” pregătite de suedezul Tomas Ryde s-au impus cu un scor memorabil de 25-20 (16-9) în fața „nordicelor”, victorie care vine după 15 ani de pauză. Precedenta întâlnire dintre cele două formații a avut loc la Campionatul Mondial din Danemarca, când Norvegia a câștigat, la limită, cu scorul de 35-33, în semifinalele competiției.

nationala handbal feminin romania - norvegia 25-20
Foto: Lion Adrian

Publicul a fost magistrat în polivalenta clujeană, aproximativ 7200 de spectatori le-au încurajat pe toată durata meciului pe Cristina Neagu, autoare a 10 goluri, și pe colegele sale, făcând o atmosferă de senzație. România nu i-a dat nicio șansă Norvegiei, conducând meciul de la un capăt la celălalt. „Nordicele” s-au apropiat periculos la trei puncte în ultimele 10 minute, dar ofensiva României a fost în mare formă și au păstrat avantajul până la final.

În urma acestui succes istoric în fața puternicei formații a Norvegiei, România este calificată la Campionatul European din Suedia și pornește cu un moral bu n în turneul preolimpic de calificare la Olimpiadă, care va avea loc în perioada 18-20 martie 2016, iar româncele vor înfrunta Danemarca, Uruguay și Muntenegru.

Manșa a doua a „dublei” dintre România și Norvegia va avea loc duminică, 13 martie, la Stavanger.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.