Victorie după 15 ani a României în fața campioanei mondiale, Norvegia, într-o Sală Polivalentă arhiplină!

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost gazda miercuri, 9 martie, a unui meci fenomenal între reprezentativele României și Norvegiei, într-o partidă care a contat pentru preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2016, iar „tricolorele” pregătite de suedezul Tomas Ryde s-au impus cu un scor memorabil de 25-20 (16-9) în fața „nordicelor”, victorie care vine după 15 ani de pauză. Precedenta întâlnire dintre cele două formații a avut loc la Campionatul Mondial din Danemarca, când Norvegia a câștigat, la limită, cu scorul de 35-33, în semifinalele competiției.

nationala handbal feminin romania - norvegia 25-20
Foto: Lion Adrian

Publicul a fost magistrat în polivalenta clujeană, aproximativ 7200 de spectatori le-au încurajat pe toată durata meciului pe Cristina Neagu, autoare a 10 goluri, și pe colegele sale, făcând o atmosferă de senzație. România nu i-a dat nicio șansă Norvegiei, conducând meciul de la un capăt la celălalt. „Nordicele” s-au apropiat periculos la trei puncte în ultimele 10 minute, dar ofensiva României a fost în mare formă și au păstrat avantajul până la final.

În urma acestui succes istoric în fața puternicei formații a Norvegiei, România este calificată la Campionatul European din Suedia și pornește cu un moral bu n în turneul preolimpic de calificare la Olimpiadă, care va avea loc în perioada 18-20 martie 2016, iar româncele vor înfrunta Danemarca, Uruguay și Muntenegru.

Manșa a doua a „dublei” dintre România și Norvegia va avea loc duminică, 13 martie, la Stavanger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.