Vrei să te bucuri de laptopul tău cât mai mult timp? Iată 3 lucruri pe care să le faci neapărat

Contextul actual te împinge să utilizezi mult mai mult laptopul. În plus, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane apelează la un laptop în defavoarea clasicelor PC-uri care au devenit mai puțin practice. 

Pentru a te asigura că te vei bucura de dispozitivul tău complet necesar cât mai mult timp, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale. Dată fiind utilizarea lui frecventă și nevoia de a fi activ la orele de curs, la job (mai ales dacă lucrezi remote), la evenimente online și așa mai departe, este nevoie să te asiguri că îl protejezi cât mai bine. 

Grija pentru dispozitivele tale ar trebui să reprezinte un interes major, mai ales atunci când investiția pe care ai făcut-o este în favoarea ta. Tocmai de aceea, trebuie să ai grijă ca durata laptopului tău să fie una cât mai lungă. Vei afla în cele ce urmează cum poți face acest lucru ușor. 

Iată cum poți să prelungești durata de viață a laptopului tău:

  1. Ține lichidele departe de laptop

Oricât de tentant ar fi să bei cafea în fața laptopului, un pahar de suc sau chiar de apă, ar fi bine să conștientizezi accidentele ce se pot întâmpla neprevăzut. O bună alternativă este să folosești pahare cu capac, astfel încât, chiar dacă se va vărsa, lichidul nu va curge din recipient. În caz contrar, dacă se va întâmpla un astfel de incident, componentele microelectronice ale laptopului tău vor fi afectate și, în acest fel, se vor deteriora. 

În cazul în care treci printr-o astfel de situație, asigură-te că găsești un service pentru laptop avizat care să se ocupe corect și rapid de salvarea dispozitivului tău. 

  1. Protejează-l cu ajutorul unui antivirus

Chiar dacă ești mereu atent la ce descarci, niciodată nu poți fi sigur că fișierul nu conține totuși și un virus. Dacă alegi să nu ai un software antivirus, riști să expui laptopul la o eroare de circuit sau la apariția problemelor cu sistemul de operare. 

  1. Nu expune laptopul la schimbări bruște de temperatură

În momentul în care ai intrat în casă iarna cu laptopul direct de afară, încearcă să aștepți o perioadă de timp până să îl deschizi. Așteaptă să ajungă la temperatura camerei, iar ulterior îl poți utiliza în voie. Acest lucru va face să eviți orice potențială deteriorare a unității de disc din cauza condensului care se formează în interiorul laptopului. De asemenea, asigură-te că eviți și razele soarelui puternic de vară, care cad direct pe laptop, dar și căldura prea mare de afară în momentul în care îl utilizezi în exterior. 

Pe lângă acestea, trebuie să ții cont de faptul că laptopul are nevoie de curățări regulate pentru ca praful din interior să fie îndepărtat și, desigur, este nevoie să acorzi atenție felului în care îl depozitezi. Încearcă să nu așezi obiecte grele pe el, să eviți supraîncălzirea lui, dar și utilizarea acestuia cu mâinile ude sau murdare. Totodată, încearcă să nu forțezi nici bateria foarte tare și să apelezi la trucuri care să te ajute să mărești orele de funcționare fără ca dispozitivul tău să fie conectat la sursa de încărcare. 

Toate acestea, treptat, te vor face să te bucuri mai mult timp de laptopul tău!

Sursa foto: shutterstock.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.