Alegerea unui cartuș cu cerneală sau toner pentru imprimanta Brother

Achiziția unei imprimante, indiferent de modelul ales, este una de luat în considerare atunci când avem foarte multe pagini de imprimat, fie că lucrăm acasă, fie la un birou. O imprimantă potrivită este una care poate imprima, scana, copia și de cele mai multe ori cu funcție de fax.

Pentru ca imprimanta să poată funcționa în condiții depline de siguranță, este necesară achiziția unor consumabile potrivite și calitative. Există disponibile pentru imprimarea documentelor cartușe cu cerneală sau tonere. Trebuie doar să-l alegi pe cel potrivit, în funcție de necesități.

Ce este un cartuș cu cerneală și cum imprimă de hârtie?

Un cartuș cu cerneală este un tub umplut cu cerneală lichidă, iar o imprimantă care utilizează acest gen de imprimare tot ce face este de fapt să arunce jeturi microscopice de cerneală prin intermediul unor duze, dispuse vertical, duze ce traversează hârtia de la dreapta spre stânga.

Cartușele cu cerneală sunt ideale pentru persoanele care nu printează un număr foarte mare de pagini, deoarece viteza de imprimare nu este foarte mare. 

Cartușele cu cerneală pot fi reumplute de către cineva autorizat, pentru a evitata deteriorarea acestora. Puteți apela la serviciile TonerDepot.ro pentru achiziționarea celor mai bune cartușe cu cerneală pentru imprimanta Brother, cartușe cu cerneală originală sau alternativă sau pentru încărcarea acestora.

Ce este un toner și care este principiul de funcționare?

Un toner este de fapt substanța pudră cu ajutorul căreia putem imprima pe hârtie, fiind compus din rășină sintetică, pigmente de culoare și oxide metalice. 

Alegerea unui toner imprimanta potrivt este extrem de importantă pentru buna funcționare a acesteia. 

Imprimantele ce utilizează toner se mai numesc și imprimante LaserJet. Acestea tipăresc pe hârtie cu ajutorul unei raze laser ce redă imaginea pe un cilindru încarcat electrostatic, cilindru care atrage tonerul și îl distribuie pe hârtia ce urmează a fi tipărită.

Diferențele dintre un cartuș cu cerneală și un toner

Alegerea unui cartuș cu cerneală pentru imprimanta Brother poate fi una mai ieftină comparativ cu alegerea unui toner, deoarece costurile de achiziție a unui cartuș sau reîncărcarea acestuia sunt mai mici față de achiziția unui toner. 

În schimb, deși beneficiază de costuri mai ridicate, beneficiul alegerii celui mai bun toner brother tn-2411 negru pentru imprimanta Brother este faptul că poate imprima până la 1200 de pagini, nefiind necesară reîncărcarea deasă. Un astfel de toner îndeplinește cele mai înalte standarde prin imprimarea calitativă a paginii, dar și mai rapidă, comparativ cu un cartuș cu cerneală.

De asemenea, în timp, un cartuș cu cerneală se poate usca dacă imprimanta nu este folosită o perioadă și de cele mai multe ori, nu mai poate fi reîncărcat. În schimb, un toner, chiar dacă se usucă, se curăță ușor și apoi reîncărca.

În funcție de necesități, de numărul de imprimări și durata folosirii imprimantei tale Brother, alegerea unui cartuș cu cerneală sau toner oferit de TonerDepot.ro este alegerea potrivită datorită produselor originale sau compatibile de cea mai bună calitate.

Sursa de imagine: Kitch Bain / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.