Angajatii din Primaria Cluj-Napoca sunt in greva generala! Functionarii publici cer o crestere salariala de 25% si vouchere de vacanta

Angajații din primării și consilii județene intră în grevă astazi timp de o zi, după ce negocierile cu Ministerul Muncii au eșuat. Sindicalițtii spun că acordul pe care ar fi trebuit să il încheie vineri a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită.

functionari_ghiseu_02_48879800

Funcționarii publici vor creșteri salariale cu cel puțin 25% și vouchere de vacanță.

Angajații din administrația publică sunt obligați, potrivit legii, să vină la locul de muncă, insă nu vor asigura relațiile cu publicul. Greva organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie se va intinde pe toată durata zilei de astăzi – sindicaliștii anunță că peste o săptămână, pe 19 iulie vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.

Liderii de sindicat au declarat totuși, că în cazuri excepționale, cum ar fi înregistrarea deceselor – acestea să fie operate.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că, după ce au convenit asupra formei finale a a cordului cu Ministerul Muncii, acesta a fost trimis pentru a fi semnat  sub o altă formă – lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme – spun funcționarii.

Ei cer printre altele acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea cu 25 la sută a salariilor de bază ale funcţionarilor publici.

Aproximativ 800 de angajati din Primaria Cluj-Napoca se afla in greva.

Functionarii publici sunt decisi sa intre in greva generala pe termen nelimitat din data de 19 iulie daca revendicările lor nu vor fi rezolvate, blocand administratia locala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.