Când să mergi la psiholog şi ce beneficii obţii

Pentru persoanele care se întreabă cât costă o şedinţă la psiholog, specialiştii menţionează faptul că preţul contează mai puţin raportat la beneficii, însă totodată afirmă şi că nu există un preţ fix pentru şedinţele la psiholog deoarece totul depinde de specialistul care se ocupă de pacient şi de complexitatea cazului, dar şi de natura problemelor pe care psihologul trebuie să le trateze. O şedinţă la psiholog pentru terapia cuplului este diferită de una în care specialistul trebuie să trateze o fobie.

Când este necesar ca o persoană să meargă la psiholog şi cât costă o şedinţă la psiholog

Sunt mai multe motive pentru care o persoană ar trebui să meargă la psiholog şi cele mai importante dintre ele sunt următoarele:

–    stimă de sine scăzută, care afectează viaţa de familie şi relaţiile cu ceilalţi;

–    gânduri suicidale şi depresie;

–    emotivitate crescută;

–    tendinţa de a minţi constant;

–    probleme în relaţiile de cuplu;

–    probleme în creşterea copiilor;

–    probleme în gestionarea situaţiilor conflictuale;

–    fobii;

–    atacuri de panică;

–    obsesii;

–    comportament agresiv nejustificat;

–    consum de alcool şi substanţe psihotrope;

–    probleme cu greutatea;

–    abuz de medicamente;

–    managementul timpului;

–    stres constant;

–    ipohondrie.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să trimită o persoană imediat la psiholog şi de obicei atunci când o persoană ajunge să se întrebe cât costă o şedinţă la psiholog cu siguranţă a detectat anumite probleme pe care vrea să le rezolve. De cele mai multe ori problemele nu se rezolvă într-o singură şedinţă ceea ce face că preţurile să fie variabile per total. Uneori psihologii au şi discounturi deci nu se recomandă evitarea psihologului doar din cauza preţului.

Ce beneficii se obţin în urma vizitei la psiholog

Persoanele care apelează la un psiholog obţin mai multe avantaje şi beneficii, activitatea acestuia extinzându-se şi peste problema iniţială cu care pacientul s-a prezentat. Este foarte important de menţionat încă de la început faptul că atunci când de exemplu sunt tratate probleme de cuplu, este foarte posibil că psihologul să vrea să discute despre managementul timpului în general şi în familie, despre gestionarea conflictelor, despre agresivitate şi despre stima de sine a partenerilor.

De obicei o problemă nu apare de una singură şi sunt mai multe motive care stau la baza ei ce trebuie gestionare corespunzător. Aici intervine rolul psihologului, care se va ocupa de pacienţii săi cât mai complet pentru a le oferi rezultate pe termen lung.

Totodată, în urma vizitei la psiholog este foarte posibil ca persoana în cauză să înveţe să îşi gestioneze mai bine emoţiile, să facă faţă mai uşor stresului, să gestioneze mai bine relaţiile cu proprii copii sau chiar să scape de anumite fobii şi să se distreze mai mult, fără teamă. Toate aceste aspecte contează foarte mult în viaţa unei persoane, iar problemele psihologice sunt de obicei cele care afectează cu mult calitatea vieţii, drept pentru care vizitele la psiholog sunt extrem de benefice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.