„Inginerul” din lotul lui „U” Cluj! Interviu cu Mihai Butean, student la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Universitatea Cluj este echipa momentului în Liga a II-a, seria vest, după patru victorii consecutive și cinci meciuri în care nu a mai cunoscut gustul înfrângerii, iar această formă bună a „șepcilor roșii” și defensivei impenetrabile se datorează fundașului dreapta Mihai Butean, student în anul I la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – eroul episodului cu numărul 6 al serialului „Povești studențești” derulat pe site-ul clubului, universitateacluj.ro.

mihai butean u clujButean este născut la Cluj-Napoca, într-o perioadă când activa generația lui Vali Șandru și Vasile Brătianu II. Mijlocaș la bază, tânărul fotbalist a fost recent reprofilat în banda dreaptă a defensivei, acolo unde s-a impus repede printre titulari, crescând de la meci la meci. E unul dintre viitorii ingineri ai Clujului. Admiră vedetele Barcelonei și ale Realului, dar echipa sa preferată vine din Bundesliga. A început fotbalul acum exact zece ani.

„Fotbalul l-am inceput la Şcoala ‘Napoca’, în vara anului 2005. Pe urmă, Napoca s-a numit Motorul IRA, iar în cele din urmă s-a unit cu Universitatea Cluj. Așa am ajuns să joc la acest club minunat. Ne-am dorit foarte mult să reușim să legăm mai multe victorii, pentru că am muncit mult și am reușit să jucăm un fotbal frumos, doar că, în unele situații, nu am prea avut noroc. Sunt încrezător că ne vom atinge obiectivul, chiar dacă multă lume ne consideră doar niște copii care nu pot să facă față la un asemenea nivel. Fotbalistul meu preferat este Neymar, dar îmi place mult și Sergio Ramos, el fiind unul dintre cei mai buni fundași din lume. Dar echipa mea preferată vine din Germania, e FC Bayern München”, s-a destănuit Butean într-un interviu pentru universitateacluj.ro.

Vor a doua victorie contra Chindiei

Sâmbătă, de la ora 11:00, băieții noștri vor primi vizita celor de la Chindia Târgoviște, ocupanta locului 4 în seria Vest. Dâmbovițenii s-au înclinat etapa trecută la Mediaș, cu Gaz Metan, astfel că distanța față de Universitatea s-a redus la doar patru puncte. Clujenii s-au impus în tur cu 1-0, producând atunci una dintre surprizele debutului de sezon.

„Chindia Târgoviște este o echipă foarte bună și vom avea un meci extrem de greu. Sper să reușim și de această dată un joc bun și să câștigăm”, a mai adaugat fotbalistul nostru.

CV Mihai Ionuț Butean

Data și locul nașterii: 14.09.1996, Cluj-Napoca
Înălțimea / Greutatea: 1,80 m / 70 kg
Post: mijlocaș, fundaş dreapta
Număr: 17

E student al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), specializarea Inginerie civilă, în anul I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.