Liviu Dragnea se consideră nevinovat și a cerut instanței supreme suspendarea pedepsei

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost adus, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul Rahova la sediul instanţei supreme, pentru dezbaterea recursului în casaţie formulat faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare din dosarul DGASPC, potrivit MEDIAFAX.

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanţei supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani şi 6 luni, dar şi admiterea în principiu a contestaţiei în anulare. La rândul lui, fostul lider PSD a spus să fie admise cererile, pentru că se consideră nevinovat.

„S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare formulate de noi. Este o etapă premergătoare, obligatoriu prevăzută de codul de procedură penală. am susţinut toate aspectele şi elementele pe care le considerăm a fi legale şi sperăm să se admită contestaţia în anulare, în principiu. Am cerut şi suspendarea, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Textul de lege este sec, spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii care este atacată cu contestaţia în anulare, motiv pentru care este la îndemâna judecătorilor să aprecieze în ce măsură vor dispune sau nu suspendarea acestei hotărâri„, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei supreme, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

La ieşirea din sala de judecată a instanţei supreme, unde s-au dezbătut contestaţiile formulate de acesta faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea le-a spus jurnaliştilor: „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău”. Fostul lider PSD s-a întoars în Penitenciarul Rahova după dezbaterea contestaţiei în anulare formulate de acesta. Şedinţa a avut loc în camera de consiliu.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar. 

Potrivit apărătorului, nimeni nu i-a interzis lui Liviu Dragnea să discute cu jurnaliştii, însă nu era momentul potrivit.

„Ce a spus în faţa instanţei – se consideră în continuare că este un om nevinovat şi a considerat că ce s-a susţinut în contestaţia în anulare este perfect legal şi admisibil. Nu ştiu dacă astăzi (, nu ştiu când. Sper să se întâmple”, a mai explicat Teodosiu.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Marţi, instanţa supremă judecă ambele căi extraordinare de atac.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestaţiei sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.