Lucrarile la Sala Polivalenta au fost finalizate. Vezi cum arata bijuteria de 70 de milioane de lei!

Noua sala polivalenta din Cluj-Napoca, cea mai moderna din Romania, a intrat in faza de receptie. Primarul Emil Boc a efectuat astazi o ultima vizita pe teren inaintea inaugurarii oficiale din 31 octombrie, odata cu concertul lui James Blunt.

Sala multifunctionala de sport va avea 7.300 de locuri si 450 de locuri de parcare pentru clujeni si vizitatori.

„Prima concluzie este că avem aici, la Cluj, o adevărată bijuterie a sportului și divertismentului. 40.000 mp construiți, 7.300 de locuri, 450 de locuri de parcare pentru clujeni și vizitatori, tehnologie de nivel înalt, sală separată de antrenamente, suprafețe de joc la standarde internaționale pentru o paletă extrem de largă de sporturi, pardoseală demontabilă, tribune retractabile pentru amenajare scenă

Sunt convins că clujenii vor fi încântați să vină aici să își susțină echipele favorite!”, a precizat edilul.

sala polivalenta cluj

Cladirea este impartita in trei zone relationate cu sala principala, dupa cum urmeaza:

Zona VIP si tehnica, cu acces dinspre str. Uzinei electrice dispusa pe 3 niveluri (parter, etaj 1 si etaj 2) ce gazduieste 1 foaier de nivel, un foaier in zona de acces, sali de sedinte si conferinte, birourile de administratie, cabinele tehnice pentru sala, zona de supraveghere si anexele acestora.

Zona Publicului, cu acces dinspre piateta Sala-Stadion, organizata pe 3 niveluri din care primele doua (etaj 1 si etaj 2) cu rol in distributia verticala si orizontala a publicului pentru acces in sectoarele din sala si anexele aferente si un ultim nivel ce adaposteste un spatiu panoramic atat spre sala cat si spre apus si Somes cu rol in evacuarea de urgenta.

Zona Sportivilor si a anexelor salii dispusa la parter pe 3 laturi va cuprinde: 2 vestiare pentru 2 echipe, birouri antrenori, sali de discutii, medic, teste antidoping, sala de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sala.

In aceasta zona sunt dispuse si un restaurant public si o zona cu spatii comerciale inchiriabile ambele cu acces separat din exterior.

Zona spatiilor tehnice, adiacenta celei pentru sportivi va cuprinde spatii pentru depozite sala, depozite generale, centrale termice si de tratare,centrale de ventilatie, camera pompelor, bazin de apa, camera tablou electric general, camera curenti slabi, camera curatenie.

Noua sală Polivalenta se află în vecinătatea Stadionului „Cluj Arena” şi la circa 500 de metri de Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formează un complex sportiv unic în România, care poate găzdui în viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.