Monica Niculescu, campioană la dublu alături de belgianca Yanina Wickmayer în turneul de la Washington

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și belgianca Yanina Wickmayer a câștigat proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, sâmbătă, după ce a învins în finală cuplul japonez Shuko Aoyama/Risa Ozaki, cu 6-4, 6-3.

Niculescu și Wickmayer s-au impus într-o oră și 15 minute de joc efectiv, partida fiind întreruptă scurt timp din cauza ploii la scorul de 2-1 pentru învingătoare în primul set.

Câștigătoarele s-au ales cu un cec de 12.300 dolari și 280 puncte WTA, iar învinsele au primit 6.400 dolari și 180 puncte WTA.

Niculescu, una dintre reprezentantele României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, și-a trecut în palmares al șaselea său titlu WTA de dublu, după cele de la Budapesta (2009, alături de rusoaica Alisa Kleibanova), Hobart (2012 alături de Irina Begu și 2014 alături de Klara Koukalova) și de la Shenzhen (2014 alături de Koukalova, 2016 alături de Vania King).

Monica a mai jucat alte 12 finale WTA la dublu.

Wickmayer s-a calificat și în finala de simplu, după 6-4, 6-2 cu Iulia Putințeva (Kazahstan). În cealaltă semifinală se înfruntă americancele Jessica Pegula și Lauren Davis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.