Noul cămin al UBB de peste 500 de locuri a fost inagurat oficial

Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat, miercuri, noul cămin de peste 500 de locuri din Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Haţieganu”, denumit căminul Sport XXI „Flavia Rusu”. Acesta a fost finalizat în luna noiembrie, dar a fost inaugurat în februarie de fostul rector Andrei Marga, cu câteva luni înainte de finalizarea lucrărilor.

Credit foto, Ioana Tohat: ziuadecj.ro
Credit foto, Ioana Tohat: ziuadecj.ro

„Este un moment festiv înainte de sărbători. Ne pregătim ca, la începutul semestrului II, să dăm în folosinţă acest cămin în mod real, adică să ne primim oaspeţii care sunt studenţi ai universităţii noastre”, a declarat Ioan Aurel Pop, rectorul UBB.

Căminul a fost realizat la ultimele standarde europene. „Am vrut să asigurăm pentru aceşti studenţi sportivi un cămin pe măsura realităţilor de la începutul secolului al XXI. Clădirea trebuie să fie pe măsura sportivilor, iar aceştia trebuie să facă performanţe pentru că oraşul trebuie să se pregătească pentru anul 2015 când va fi capitală europeană a tineretului. Căminul poartă un nume drag nouă pentru că este construit în amintirea profesoarei Flavia Rusu în această mare competiţie europeană. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să dăm în folosinţă pentru acest an universitar căminul care poartă şi un nume de memorie drag nouă, pentru că este construit în amintirea profesoarei Flavia Rusu (fost decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport până în anul 2009 – n. red)”, a explicat rectorul UBB, citat de ziuadecj.ro.

Pentru a acoperi nevoile de cazare a studenţilor, universitatea ar mai trebui să construiască câteva cămine. În anul universitar 2012-2013, UBB Cluj a alocat celor aproximativ 44.000 de studenţi 4.964 de locuri în cămine. Alte 100 de locuri au fost puse la dispoziţia sportivilor şi 216 locuri în cămine au fost destinate doctoranzilor UBB.

„Mă bucur să văd că un proiect început de pe vremea când eram la Bucureşti şi că susţinerea proiectului a dus la finalizarea acestui obiectiv. Mă bucur că nu aţi rămas în aşteptare, aşa cum se întâmplă la multe alte universităţi din ţară, unde de la faza de proiect până la faza de execuţie trec foarte mulţi ani. UBB şi-a reîntors faţa spre comunitate. Rolul unei universităţi este şi acela de a fi parte a unei comunităţi cu tot ce înseamnă ea. Faptul că UBB este parte la toate proiectele majore ale comunităţii este dovadă a înţelegerii menirii universităţii”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.