PROIECT: Amenzi de 500 de lei pentru şoferii care blochează maşinile parcate regulamentar!

Doi deputaţii, Ion Călin şi Gheorghe Ciocan, au depus un proiect de lege prin care şoferii care blochează maşinile parcate regulamentar vor fi amendaţi cu 500 lei. Ideea a venit după ce s-a constatat că sunt tot mai multe cazuri în care conducătorii auto nedisciplinaţi îşi parchează maşinile în diverse poziţii care îi împiedică pe cei care au parcat regulamentar să părăsească locul.

Şoferii care blochează maşinile parcate regulamentar ar putea fi amendaţi cu până la 500 de lei, potrivit unei prevederi care apare într-un proiect de lege depus de doi deputaţi în Parlament. Iniţiativa se află pe masa dezbaterilor în Senat.

Varianta actuală a proiectului de lege are o mare hibă care poate duce la adevarate vandalizări: nu menţionează exact care sunt pagubele permise sau cât de mari pot fi acestea. Eventualele pagube se referă la micile înfundări de aripă, de portieră, pentru că şoferul apreciază că are loc.

În aceste condiţii, unii şoferi sunt de acord cu acest proiect, în timp ce alţii spun că va fi ca în vestul sălbatic.

Proiectul de lege prevede schimbări şi pentru situaţia în care şoferului i se reţine permisul de conducere. Propunerea este că atât durata de timp pentru suspendarea permisului, cât şi data de început a acestei perioade să fie stabilită de comun acord cu şoferul vinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.