„U” BT Cluj-Napoca si-a definitivat lotul pentru noul sezon

„U” BT Cluj-Napoca se va baza in sezonul competitional 2014-2015 pe 16 jucatori, dintre care 7 straini. 

Pe langa Branko Cuic, Dariu Hargrove, Milan Medvedj si Boris Lalovic care vor continua la „U” si in sezonul viitor, echipa pregatita de Dorin Pintea va avea la dispozitie trei jucatori straini: pivotul american Michael Southall, ultima data la Al Sadd in Qatar, Sean Barnette, care revine la Cluj dupa un sezon petrecut in Bulgaria, si Zoran Cvjetkovic.

Zoran Cvjetkovic (24 ani) – 1.90 – fundasul cu dubla cetatenie, croata si franceza, a evoluat in sezonul trecut la Concordia Chiajna si a obtinut medii de 2.5 puncte, 1.0 recuperari, 0.3 pase decisive si 0.5 eficienta.

Michael Southall (32 ani) – este un american de 2.11 m care a evoluat in cariera la echipele Al Sadd (Quatar), Kazma (Kuweit), BBC Nyon (Elvetia), Melilla (Spania), Breogan (Spania), Olimpiada (Grecia).

Sean Barnette (28 ani) – SUA, 1.96 m – a evoluat ultima data pentru Rilski Sportist Samokov (Bulgaria), obtinand medii de 14.5 puncte per meci, 7.3 recuperari pe meci si 1.7 pase decisive. A mai jucat pentru „U” BT Cluj-Napoca in sezonul 2012-2013.

sean barnette

Lotul lui „U” BT Cluj pentru viitorul sezon este:

Mihai Silvășan, Cătălin Baciu, Tudor Jucan, Andrei Mandache, Kuti Nandor, Mirel Dragoste, Mario Lazăr, Dragoș Gheorghe, Wilhelm Brosser, Branko Cuic, Miljan Medvedj, Sean Barnette, Darius Hargrove, Boris Lalovic, Zoran Cvjetkovic și Michael Southall.

„Tinand cont ca in acest an suntem angrenati in lupta pe trei fronturi si facand o recapitulare a sezonului trecut, am decis, impreuna cu stafful tehnic si conducerea clubului, sa intarim lotul, dar in acelasi timp sa si mentinem structura de baza. Am incercat sa ne intarim cu jucatori romani, pentru ca din sezonul viiitor va fi obligatoriu un roman in teren, am incercat si sa ii mentinem pe cei pe care ii avem. I-am adus pe Mandache si Jucan. Jucan revine la cluj, el este clujean. Mandache este un jucator foarte valoros, component al nationalei. Avem pe langa Silvasan si Baciu, inca doi jucatori romani de valoare, de nationala. Pe langa aceasta, am mentinut jucatorii straini Medvedj, Cuic, Hargrove, Lalovic. In locul lui Kuburovic si Sparks i-am adus pe Sean Barnette, vechea noastra cunostinta, un jucator pe acelasi calapod cu Ivan Kuburovic, dar cu mai multa experienta si forta. Am reusit sa luam inca un pivot, Michael Southall, un jucator cu experienta. Avand in vededere ca suntem angrenati in trei competitii, am decis sa luam inca un jucator, al saptelea strain. Este vorba de Zoran Cvjetkovic, este un jucator mai tanar, de 24 ani. A fost pentru scurt timp la Chiajna. Am decis sa il aducem la noi si sa incercam sa il punem in valoare. Avem ceilati jucatori tineri in lot, Mirel Dragoste, Mario Lazar, care au fost componetii lotului national U20, Kuti Nador, Dragos Gheorghe, Brosser, de la U18. Acesta va fi lotul cu care vom incepe noul campionat”, a declarat Dorin Pintea.

foto: dabaschet.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.