Un nou marș al bicicliștilor clujeni va avea loc joi, 16 aprilie!

Bicicliștii clujeni se adună joi, 16 aprilie 2015, la un nou marș prin centrul orașului, al 90-lea din seria lunară începută în septembrie 2007.

Întâlnirea va avea loc în locul tradițional, Piața Unirii, începând cu ora 18:00, și sunt bineveniți toți bicicliștii clujeni. Marșul va dura aproximativ o oră și jumătate și va străbate zona centrală a Clujului, precum și cartierele Mănăștur și Grigorescu.

Traseul marșului este: Piața Unirii – bd. Eroilor- p-ța A.Iancu – bd. 21 Decembrie 1989 – str. Memorandumului – Cl.Motilor – Cl.Manastur – Cl.Floresti – str. Bucium – bd. 1 Decembrie 1918 – pasarela peste Somes – pista biciclete mal Somes – str. Uzinei Electrice – aleea Stadion – str. G.Cosbuc str. I. Hossu – str. E. Isac – str. P. Maior – str. Napoca – p-ta Unirii

Scopul acestui marș este de a le reaminti autorităților locale, publicului și presei nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul auto, alături de transportul în comun și deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de continuarea refuzului Primariei de a face publice detaliile proiectelor avizate in 9 martie 2015 de catre Comisia Municipala de Sistematizare a Circulatiei privind piste de biciclete pe 17 strazi, fapt solicitat de CCN si ignorat de Primarie, care nu a raspuns in termenul legal la cererea de acces la informatii de interes public depusa conform Legii 544 / 2001, nici la reclamatia administrativa inaintata, conturadu-se perspectiva unui nou proces contra Primariei.

Este imperios necesar sa devina publice actualmente necunoscutele planurile concrete susmentionate, adoptate oricum fara a consulta organizatiile de biciclisti, cu incalcarea prevederilor legale privind transparenta decizionala si starnind mare ingrijorare in comunitatea biciclistica si in randul cetatenilor interesati de mobilitate urbana durabila, deoarece aceasta ascudere a intentiilor ridica mari suspiciuni cu privire la calitatea acelor noi piste proiectate, dat fiind ca majoritatea celor realizate in concret pana acum sunt o bataie de joc din punct de vedere calitativ si un atentat, nu un sprijin, la adresa promovarii utilizarii bicicletei.

Totodata, marsul este si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.